Blogger Widgets




7 Μαΐου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΙΒ



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΙΒ

ΑΠΟΚ.ΙΒ’1 Και σημείον μέγα εφάνη εν τω ουρανώ, γυνή ενδεδυμένη τον ήλιον, και η σελήνη υποκάτω των ποδών αυτής, και επί της κεφαλής αυτής στέφανος αστέρων δώδεκα· 2 και έγκυος ούσα έκραζε κοιλοπονούσα και βασανιζομένη διά να γεννήση. 3 Και εφάνη άλλο σημείον εν τω ουρανώ, και ιδού, δράκων μέγας κόκκινος, έχων κεφαλάς επτά και κέρατα δέκα, και επί τας κεφαλάς αυτού διαδήματα επτά.

Μας δίνει εδώ ο Κύριος, ορισμένα χρονικά στοιχεία να καταλάβουμε πότε θα γίνουν. Γιατί πολλοί λένε ότι, αυτή η γυναίκα είναι η μητέρα του Χριστού. Άλλοι λένε ότι είναι ο Ισραήλ. Δεν είναι ούτε η μητέρα του Χριστού, ούτε ο Ισραήλ, για ένα απλό λόγο, μάλλον για πολλούς λόγους.Η Αποκάλυψη, είναι να αποκαλυφτούν πράγματα του παρελθόντος και του μέλλοντος. Άρα, από την ώρα που ο Ιωάννης βλέπει τις οράσεις, ο Θεός τι του δείχνει; Το μέλλον. Η γέννηση του Χριστού είχε λάβει χώρα στο παρελθόν. Είχε γίνει στο παρελθόν. Δεν θέλει να του περιγράψει τη γέννηση του Χριστού. Ούτε από τη μητέρα του Χριστού, ούτε από τον Ισραήλ σαν λαός που γέννησε το Χριστό. Αυτά είναι όλα μελλοντικά. Και θα δούμε γιατί είναι μελλοντικά.
Πριν μιλήσουμε για τη γυναίκα, να μιλήσουμε για το θηρίο, να δούμε τι είναι αυτό το θηρίο.

“…και ιδού, δράκων μέγας κόκκινος, έχων κεφαλάς επτά και κέρατα δέκα…” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’3)
Να δούμε τι είναι αυτά τα επτά κεφάλια.

Να πούμε δύο λόγια για την ιστορία του βιβλίου του Δανιήλ για να καταλάβουμε τις προφητείες αυτές σχετικά με τα κεφάλια αυτά του θηρίου, για να καταλάβουμε τι λέει στην Αποκάλυψη στο ΙΒ’ κεφάλαιο. Και αν δεν είχαμε το βιβλίο του Δανιήλ, δεν θα μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είναι τα επτά κεφάλια και τα δέκα κέρατα, γιατί η ερμηνεία βρίσκεται μέσα στο βιβλίο του Δανιήλ.
Ο Δανιήλ έφυγε αιχμάλωτος από την Ιερουσαλήμ. Τον πήραν μαζί με περίπου 500.000 κόσμο. Τους πήραν οι Βαβυλώνιοι στην Βαβυλώνα. Και από τα αρχοντόπουλα διάλεξαν άτομα για να τα πάρουν και να τους καταστήσουν άρχοντες επάνω στη Βαβυλώνα. Και τους πέρασαν μέσα από μια σχολή θα λέγαμε, που μαθαίνανε κάποια μόρφωση για να μπορούν να κάνουν τα πράγματα της βασιλείας του Ναβουχοδονόσορα, να σταθούν σαν υπουργοί, σαν οτιδήποτε και αν τους χρειάζονταν, άρχοντες επάνω στους λαούς που είχαν υποταχθεί από τη Βαβυλώνα. Και μεταξύ αυτών ήταν και ο Δανιήλ, ο Ανανίας, ο Μισαήλ και ο Αζαρίας, τους οποίους και μετονόμασαν, τον μεν Δανιήλ σε Βαλτασάσαρ, το δε Ανανία σε Σεδράχ, το δε Μισαήλ σε Μισάχ και τον Αζαρία σε Αβδενεγώ, που ήταν ονόματα των θεών της Βαβυλώνας.

ΣΕΔΡΑΧ-ΑΚΟΥ, ήταν θεός των Βαβυλωνίων.
ΜΙΣΑΧ-ΑΚΟΥ
ΑΒΔΕΝΕΓΩ, ήταν και αυτός μια θεότητα των Βαβυλωνίων.

Και στο πρώτο κεφάλαιο τώρα δείχνει, πώς ο Κύριος ξεχώρισε το Δανιήλ και τους τρεις παίδες που δεν ήθελαν να φάνε από τα ειδωλόθυτα. Και ήταν οι πιο εύρωστοι και οι πιο έξυπνοι. Και τους διάλεξαν και μπήκαν μέσα στο παλάτι για να είναι οι σύμβουλοι και οι σοφοί του βασιλιά.
Και μια νύχτα ο Ναβουχοδονόσορας βλέπει ένα όνειρο, είναι αυτό που λέει στο Β’ κεφ. του Δανιήλ. Αλλά το όνειρο αυτό, όταν ο βασιλιάς ξύπνησε, το ξέχασε. Και ζητάει τώρα από όλους τους μάγους , εννοεί τους σοφούς ανθρώπους οι οποίοι γνώριζαν από ενύπνια και εξηγήσεις και ήταν οι Χαλδαίοι, γιατί βέβαια αυτοί ήταν όλοι μέσα σε μαγείες και σε δαιμόνια, ζητάει λοιπόν τώρα να του πουν το όνειρο και τη λύση του. Και αυτοί βέβαια, έλεγαν στο βασιλιά, να τους πει το όνειρο και να του δώσουν τη λύση.
Γιατί αν δε ξέρουν τι όνειρο είδε ο βασιλιάς, δε θα μπορούσαν να του δώσουν και τη λύση. Και επειδή ο βασιλιάς, ο Ναβουχοδονόσορας ήταν νέος βασιλιάς στο θρόνο και επειδή ήθελε να τους δαμάσει, τους είπε ότι, «Αν δε βρείτε το όνειρο και τη λύση του, θα περάσετε όλοι από το μαχαίρι.»
Και υπήρχε αυτή η εξουσία στους βασιλείς τότε.
Και εφ’ όσον αυτοί δεν μπόρεσαν να πουν το όνειρο και τη λύση του, άρχισε να τους σκοτώνει μέχρι που έφτασε η σειρά του Δανιήλ.
Και λέει στο,
ΔΑΝ.Β’12 – 39 Διά τούτο εθυμώθη ο βασιλεύς και ωργίσθη σφόδρα και είπε να απολέσωσι πάντας τους σοφούς της Βαβυλώνος. .............

Ο Δανιήλ, είχε θάρρος και πίστη και ζήτησε από το βασιλιά να του δώσει λίγο καιρό, γιατί δεν ήξεραν περί ποίου πράγματος επρόκειτο, ώστε να προσευχηθούμε και ο Θεός να μας το φανερώσει.
Είδατε τι βλέπει ο Δανιήλ στο Β’21; Είδε το όνειρο, του έδωσε την ερμηνεία με αποκάλυψη και προσεύχεται τώρα. Και η προσευχή του είναι από τη γνώση που πήρε από την ερμηνεία του ονείρου και κάνει και αυτή την προσευχή. Το όνειρο δηλαδή, με τι έχει να κάνει; Με τη μεταβολή καιρών και χρόνων.
Είχε θάρρος και πίστη ο Δανιήλ. Και αν του ήρθε αυτό το πράγμα, πού ήξερε ότι ήταν αλήθεια; Μα εκεί είναι το μεγαλείο. Όταν ο Κύριος σου δώσει κάτι, το ξέρεις, είναι του Κυρίου. Και πηγαίνεις και το λες με πίστη και ξέρεις ότι είναι έτσι.

“…τι μέλλει γενέσθαι εν ταις εσχάταις ημέραις…” (ΔΑΝ.Β’28)
Άρα λοιπόν, το όνειρο είναι για τις τελευταίες ημέρες.
Και ο Θεός το έδωσε στο Ναβουχοδονόσορα και του το πήρε, ώστε να μη μπορεί κανένας από τους σοφούς της Βαβυλώνας να το φανερώσει, για να το φανερώσει μόνο μέσω του Δανιήλ και για να έχουμε εμείς τη μαρτυρία αυτή μέχρι σήμερα.

“…οι διαλογισμοί σου ανέβησαν εις τον νούν σου επί της κλίνης σου, περί του τι μέλλει γενέσθαι μετά ταύτα…” (ΔΑΝ.Β’29)
Του αποκαλύπτει ο Κύριος, ακόμα και τι είχε σκεφτεί ο Ναβουχοδονόσορας και ήρθε το όνειρο. Δηλαδή, σκέφτηκες του λέει το τι θα γίνει μετά από σένα.

Ας δούμε τι βλέπει ο Δανιήλ:
Βλέπει μια εικόνα:
Α) Το κεφάλι ήταν χρυσός.
Β) Το στήθος και οι βραχίονες ήταν από ασήμι (άργυρος).
Γ) Η κοιλιά και οι μηροί ήταν από χαλκό.
Δ) Οι κνήμες ήταν από σίδηρο.
Ε) Και τα πόδια ήταν από σίδηρο και πηλό.
Βλέπουμε, από χρυσό να κατεβαίνει σε πηλό. Βλέπουμε μια σταδιακή αλλαγή προς το χειρότερο, προς το ευτελέστερο.
Και αυτό είναι αλήθεια όσον αφορά πρώτον, την εξουσία των βασιλέων


“…είσαι βασιλεύς βασιλέων…” (ΔΑΝ.Β’37)
Δηλαδή, ήταν βασιλιάς επάνω σε άλλους βασιλιάδες.

“…συ είσαι η κεφαλή εκείνη η χρυσή.” (ΔΑΝ.Β’38)
Άρα, η κεφαλή αυτή ποιος είναι; Ο Ναβουχοδονόσορας, που είναι βασιλιάς της Βαβυλώνας.

ΔΑΝ.Β’39 Και μετά σε θέλει αναστηθή άλλη βασιλεία κατωτέρα σου και τρίτη άλλη βασιλεία εκ χαλκού, ήτις θέλει κυριεύσει επί πάσης της γης. 40 Και τετάρτη βασιλεία θέλει σταθή ισχυρά ως ο σίδηρος· καθώς ο σίδηρος κατακόπτει και καταλεπτύνει τα πάντα· μάλιστα καθώς ο σίδηρος ο συντρίβων τα πάντα, ούτω θέλει κατακόπτει και κατασυντρίβει.
Μετά τη Βαβυλώνα, ποια αυτοκρατορία έρχεται; Η Μηδοπερσία. Είναι οι Μήδοι και οι Πέρσες, οι δύο βραχίονες.
Στην αρχή, οι Μήδοι ήταν πιο ισχυροί, μετά όμως οι Πέρσες υπερίσχυσαν και έγιναν δυνατότεροι και τελικά έγινε Περσικό βασίλειο. Αυτό, θα το δούμε σε άλλα σύμβολα, που μας δείχνει ένα κριό που το ένα κέρατο είναι μικρότερο και το άλλο μεγαλύτερο. Και είναι οι Μήδοι και οι Πέρσες.
Μετά τη Μηδοπερσία είναι η αυτοκρατορία του Μ. Αλεξάνδρου, η Ελλάδα, που είναι ο χαλκός.
Μετά την Ελλάδα, είναι η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Και το κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο της Ρώμης, ποιο ήταν; Η σιδηρά πειθαρχία, η σιδηρά εξουσία, η σιδηρά δύναμη. Διέλυσαν όλους τους λαούς, δεν τους αντιστάθηκε κανείς και έγινε μια παγκόσμια αυτοκρατορία, η οποία αυτοκρατορία ποτέ δεν έπεσε. Αλλά αυτοδιαλύθηκε. Ήταν τόσο ισχυρή η δύναμή της και η εξουσία της.
Ο Δανιήλ, προφητεύει περίπου το 600 π. Χ. Τότε γίνεται αυτή η προφητεία. Η Ρώμη ήρθε το 100 π. Χ. περίπου, τότε άρχισε ο Ιούλιος Καίσαρ, ήταν το 50 ή 60 π. Χ.. μιλάμε δηλαδή, για 500 χρόνια τουλάχιστον προφητεία.
Μπορείς να πεις εσύ τώρα, τι θα γίνει μετά από 500 χρόνια;
Και ο Δανιήλ μας λέει για την τελευταία βασιλεία που είναι τώρα. Άρα, από Δανιήλ μέχρι σήμερα, είναι 2.600 χρόνια.

Ο Νώε, προφήτευσε πριν 4.000 χρόνια. Γιατί; Γιατί, αδελφοί, είναι το Πνεύμα το Άγιο, δεν είναι ο άνθρωπος. Ο Κύριος που ξέρει, τα λέει μέσα από το στόμα του προφήτη.
ΔΑΝ.Β’41 Περί δε του ότι είδες τους πόδας και τους δακτύλους, μέρος μεν εκ πηλού κεραμέως, μέρος δε εκ σιδήρου, θέλει είσθαι βασιλεία διηρημένη· πλην θέλει μένει τι εν αυτή εκ της δυνάμεως του σιδήρου, καθώς είδες τον σίδηρον αναμεμιγμένον μετά αργιλλώδους πηλού. 42 Και καθώς οι δάκτυλοι των ποδών ήσαν μέρος εκ σιδήρου και μέρος εκ πηλού, ούτως η βασιλεία θέλει είσθαι κατά μέρος ισχυρά και κατά μέρος εύθραυστος. 43 Και καθώς είδες τον σίδηρον αναμεμιγμένον μετά του αργιλλώδους πηλού, ούτω θέλουσιν αναμιχθή διά σπέρματος ανθρώπων· πλην δεν θέλουσιν είσθαι κεκολλημένοι ο εις μετά του άλλου, καθώς ο σίδηρος δεν μιγνύεται μετά του πηλού.

Εδώ τώρα στο ΔΑΝ.Β’41, βλέπουμε σίδηρο και πηλό. Έχουμε φθάσει στο δικό μας σύστημα το δημοκρατικό, που βέβαια θα καταλήξει σε δικτατορικό σύστημα, γιατί ο Αντίχριστος θα είναι δικτάτορας του χειρίστου είδους. Ο Χίτλερ, θα είναι ένα αγγελούδι μπροστά σ’ αυτόν.
Δεν θα υπάρχει συνοχή στο σύστημα του Αντίχριστου. Δεν θα υπάρχει ενότητα.

Βλέπουμε στο ΔΑΝ.Β’42, ότι υπάρχουν δέκα δάκτυλα. Και διαβάσαμε επίσης ότι το θηρίο αυτό είχε δέκα κέρατα.
ΔΑΝ.Β’44 Και εν ταις ημέραις των βασιλέων εκείνων, θέλει αναστήσει ο Θεός του ουρανού βασιλείαν, ήτις εις τον αιώνα δεν θέλει φθαρή· και η βασιλεία αύτη δεν θέλει περάσει εις άλλον λαόν· θέλει κατασυντρίψει και συντελέσει πάσας ταύτας τας βασιλείας, αυτή δε θέλει διαμένει εις τους αιώνας.

“…των βασιλέων εκείνων…” (ΔΑΝ.Β’44)
Ποιων βασιλέων; Των δέκα βασιλέων.
Ερώτηση : Δηλαδή, δεν θα είναι η Ε.Ο.Κ. τα δέκα κέρατα;.
Απάντηση : Πιστεύω ότι ο διάβολος θα χρησιμοποιήσει την Ε.Ο.Κ. Αλλά δεν θα είναι η Ε.Ο.Κ. τα δέκα κέρατα.

ΑΠΟΚ.ΙΖ’12 Και τα δέκα κέρατα, τα οποία είδες, είναι δέκα βασιλείς, οίτινες βασιλείαν δεν έλαβον έτι, αλλά μίαν ώραν λαμβάνουσιν εξουσίαν ως βασιλείς μετά του θηρίου.

Λέει ότι τα δέκα κέρατα, είναι δέκα βασιλείς, αλλά που δεν έλαβαν βασιλεία ακόμη.

“…αλλά μίαν ώραν λαμβάνουσιν εξουσίαν ως βασιλείς…” (ΑΠΟΚ.ΙΖ’12)
Άρα, δεν έχουν εξουσία ως βασιλείς αυτή τη στιγμή. Και δεν υπάρχουν βασιλείς που κυβερνάνε. Υπάρχουν βασιλείς; Δεν υπάρχουν. Υπάρχουν κράτη, πρωθυπουργοί, κυβερνήσεις.

ΑΠΟΚ.ΙΖ’13 Ούτοι έχουσι μίαν γνώμην και θέλουσι παραδώσει εις το θηρίον την δύναμιν και την εξουσίαν εαυτών.


Τι εννοεί εδώ;
Παραπάνω στο ΙΖ’12 λέει, “…αλλά μίαν ώραν λαμβάνουσιν εξουσίαν ως βασιλείς μετά του θηρίου.”
Παίρνουν την εξουσία και αυτή την εξουσία πού θα την παραδώσουν; Στο θηρίο.
Κάποτε έλεγαν ότι αυτοί οι δέκα βασιλείς, είναι η Η.Π.Α. Δεν είναι αυτό. Οι βασιλείς είναι άτομα, όχι κράτη. Είναι άτομα τα οποία έχουν δύναμη (κέρατα), αλλά η δύναμή τους είναι οικονομική. Δεν έχουν βασίλεια, είναι σαν βασιλιάδες, αλλά δεν έχουν βασιλεία. Αυτοί είναι οι ILLUMINATI, αυτοί οι ζάμπλουτοι του κόσμου, σατανιστές, άνθρωποι Σιωνιστές, αυτοί οι οποίοι κρατούν τα σκήπτρα της οικονομικής διακυβέρνησης του κόσμου.

Να σας πω και κάτι ακόμη.
Υπάρχει από το 1720 μια κοινωνία σατανιστών Εβραίων οι οποίοι θέλουν να φέρουν επάνω στη γη παγκόσμιο σύστημα και να εξουσιάσουν επάνω στους λαούς και τα έθνη και να βάλουν το δικτάτορά τους. Αυτή είναι μια πολύ παλιά ιδέα. Ο πρώτος που το άρχισε, ήταν κάποιος ονόματι ΑΝΤΑΜ ΒΑΪΣΧΑΟΥΠΤ, ο οποίος ήταν Εβραιογερμανός και ξεκίνησε να δημιουργεί μια μυστική κοινωνία και να τραβάει μέλη πλούσια, που είχαν επιρροή, όπως κυβερνήτες και τέτοιους, βασιλιάδες για να τους μυεί μέσα στο σύστημα αυτό, με σκοπό να φέρει τα κράτη όλα σε μια ενότητα. Και έχοντας τους αρχηγούς των κρατών να μπορεί μετά να δαμάσει τα κράτη, να φέρει μία παγκόσμια κυβέρνηση και να δημιουργηθεί μετά ο Αντίχριστος.
Τα σχέδια διέρρευσαν και η Γερμανική κυβέρνηση τους πάταξε και διαλύθηκαν. Ανασυγκροτούνται στα τέλη του 18ου αιώνα και δημιουργούν την κοινωνία των εθνών.
Η κοινωνία των εθνών, δημιουργήθηκε από αυτούς τους Εβραίους οι οποίοι ήθελαν να φέρουν τα έθνη όλα σε μια ενότητα, να πιάσουν τους αρχηγούς τους, να κάνουν παγκόσμια κυβέρνηση για να φέρουν τον Αντίχριστο. Αλλά και πάλι τα σχέδιά τους διέρρευσαν στο Τσάρο της Ρωσίας. Και ο Τσάρος της Ρωσίας, μίλησε σε όλους τους αρχηγούς των κρατών και διαλύθηκε η κοινωνία των εθνών το 1913.

Αυτοί οι ILLUMINATI, δεν σταμάτησαν εκεί. Θέλησαν να ξαναφτιάξουν την κοινωνία των εθνών, αλλά αν το έλεγαν κοινωνία των εθνών, θα ήταν δεμένο με μια παλιά ιστορία. Γι’ αυτό πώς λέτε να το ονόμασαν; Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.)
Αυτοί οι οποίοι έχουν δημιουργήσει τον Ο.Η.Ε., πάλι Εβραίοι είναι, σατανιστές, ζάπλουτοι.
[ Οι ROCKFELLERS, η οικογένεια αυτή από μόνη της, έχει την πολεμική βιομηχανία των Η.Π.Α. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Αμύθητα ποσά. Δημιουργεί πολέμους, στέλνει όπλα και πολεμοφόδια παντού, έχει δικό του στρατό, δικό του δίκτυο κατασκόπων. Έχει διαβρώσει και έχει σπάσει όλες τις κυβερνήσεις και μπαίνει μέσα, δημιουργεί πολέμους μόνο και μόνο για να πουλάει όπλα. Και μαζεύει αμύθητα ποσά συνέχεια και συνέχεια για να τα κάνουν τι; Να πετύχουν το σκοπό τους, να φέρουν παγκόσμια κυβέρνηση και να βασιλέψουν επάνω στον κόσμο.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πατρίδα. Γι’ αυτούς η πατρίδα είναι όλη η γη. Θέλουν να κυβερνήσουν επάνω σε όλο τον κόσμο. Έχουν σπίτια παντού.
Αυτός ο ROCKFELLER έχει πολυεθνικές εταιρείες, έχει τη MOBIL, έχει την UNIDE AIRLINES που είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, έχει ανθρακωρυχεία δικά του, έχει σιδηροδρόμους, δίκτυα ολόκληρα. Και όλα αυτά τα έχει μια οικογένεια.
Ο Ωνάσης μπροστά σ’ αυτούς, ήταν φτωχός.
Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, γιατί υπάρχουν κι άλλοι, έχουν φοβερή οικονομική δύναμη και οι άρχοντες της γης, τους τρέμουν αυτούς.]

Ο Ο.Η.Ε. τώρα σαν στόχο έχει να πάρει και να ενώσει όλα τα έθνη. Να σταματήσουν τους πολέμους και να γίνει μια παγκόσμια κυβέρνηση. Παγκόσμια κυβέρνηση σε πολιτική, θρησκευτική και στρατιωτική.
Όταν ήταν η 40η επέτειος της ιδρύσεως του Ο.Η.Ε., έλεγε ο εκφωνητής από την τηλεόραση:
Βέβαια τώρα υπάρχουν πολλοί πόλεμοι και ο Ο.Η.Ε. δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για να τους σταματήσει. Εάν όμως ο Ο.Η.Ε., γινόταν και στρατιωτική δύναμη, τότε θα μπορούσε να σταματήσει τους πολέμους!!!!”
Αλλά τώρα αυτοί τι κάνουν; Δουλεύουν φοβερά με πολύ μεθοδικό τρόπο σιγά-σιγά, δεν βιάζονται για να πετύχουν το σκοπό τους.
Τώρα, αν ένα κράτος πέσει στη δυσμένεια του Γ.Γ. του Ο.Η.Ε., τελείωσε. Γιατί ξαφνικά τα 150 έθνη που ανήκουν στο Ο.Η.Ε, γίνονται εχθροί σου. Και βλέπουμε, αυτό που θέλουν σιγά-σιγά το πετυχαίνουν. Και τώρα θέλει λίγο ακόμα για τους μεγάλους που μόλις φτιαχτούν και έρθουν εκεί που τους θέλουν, θα γίνει αυτό το πράγμα. Αλλά ξέρετε τι εμποδίζει; Η εκκλησία.

Δεν τους αφήνει να εκπληρώσουν τους σκοπούς τους, γιατί μέσα σε όλα τα έθνη έχει πιστούς, ανθρώπους που προσεύχονται και αγαπούν τον Κύριο και μαρτυρούν για την αλήθεια και οι δυνάμεις του σκότους δεν είναι ελεύθερες να κάνουν αυτό που θέλουν.

Ποιος ήταν Γ.Γ. του Ο.Η.Ε. πριν από τον PEREZ DE CUELLAR (Πέρες δε Κουέγιαρ); Ο ΒΑΛΤΧΑΪΜ.
Ο ΚΕΡΤ ΒΑΛΤΧΑΪΜ, ήταν Ναζί και αυτός ήταν μέσα που έκαψαν τα χωριά στην Κρήτη (στη ΒΙΑΜ). Αυτός ο άνθρωπος, ήταν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Εθνών. Τέτοιους βάζουν μέσα, Ναζί. Άνθρωποι οι οποίοι είναι σκληροί, σκληροτράχηλοι, άνθρωποι στυγνοί, δικτατορικά πνεύματα για να μπορέσουν να φέρουν ειρήνη στον κόσμο. Αν είναι δυνατόν!!! Και όμως, αυτό γίνεται.
Και τι λέει ο Κύριος;

Α’ΘΕΣ.Ε’3 “Επειδή όταν λέγωσιν, Ειρήνη και ασφάλεια, τότε επέρχεται επ' αυτούς αιφνίδιος όλεθρος…”
Α’ΘΕΣ.Ε’3 “ταν λέγωσιν Ερήνη κα σφάλεια, τότε αφνίδιος ατος πίσταται λεθρος…”

Άφησαν τον Άρχοντα της ειρήνης, αρνήθηκαν τον Ιησού Χριστό και χωρίς τον Άρχοντα της ειρήνης, μπορεί να έχεις ειρήνη; Όχι. όλεθρος φοβερός θα έρθει σε όλους.

Να σας πω κάτι για την Ε.Ο.Κ.
Η Ε.Ο.Κ., δημιουργήθηκε πάλι απ’ αυτούς. Γιατί; Αυτοί δεν μπορούν να κοντρολάρουν κράτη ασύνδετα, όπως Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, δηλαδή, κάθε χώρα και μια κυβέρνηση ασυνεννοησία μεταξύ τους, δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο. Γι’ αυτό και ο Θεός χώρισε τα έθνη, που να μη μπορεί να γίνει παγκόσμια κυβέρνηση. Άλλη γλώσσα ο ένας, άλλη γλώσσα ο άλλος. Λοιπόν, τι θα κάνουμε; Κοινή Αγορά. Θα τους πιάσουμε από πού; Από τα χρήματα. Αφού αυτοί το κυβερνούν το χρήμα, εκεί είναι η δύναμή τους.
Αν κάποια χώρα, έχει μια κυβέρνηση πολύ καλή και θέλει το καλό του λαού, θέλει να βοηθήσει και τον εργάτη και τις βιομηχανίες, να κάνει σωστά πράγματα, αλλά δεν συμφέρει αυτούς, τι λέτε; Θα επιβιώσει αυτή η κυβέρνηση; Όχι.
Λοιπόν, κάνουν την Κοινή Αγορά για κοινά συμφέροντα οικονομικά. Μετά όμως δεν έμεινε Κοινή Αγορά, τώρα τι θέλουν να κάνουν;

Κοινή Ευρώπη, πολιτικοστρατιωτική δύναμη. Ενώνουν λοιπόν την Ευρώπη, ενώνουν τα Ρωσικά κράτη όλα εκείνα, η Κίνα είναι ενωμένη, ενώνουν την Αμερική και τι έχουν να κάνουν τώρα; Έχουν να κάνουν 5 ηγέτες, αντί για 500.
Τώρα, κάτω από κάθε κυβέρνηση αυτοί έχουν στηρίξει το καθετί με Μασονία. Έχουν βάλει Μασόνους. Δηλαδή, βουλευτές Μασόνους, καθηγητές Πανεπιστημίων Μασόνοι, διευθυντές νοσοκομείων, αστυνομικών τμημάτων, στρατηγοί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, όλοι Μασόνοι. Όλοι σε θέσεις κλειδιά. Είναι ένα τέλειο φτιαγμένο σατανικό σύστημα.
Οπότε τώρα, αυτός ο παγκόσμιος ηγέτες που στέκεται εκεί, δεν στέκεται μοναχός του. Έχουν φτιάξει αυτοί ολόκληρα δίκτυα από κάτω και έχουν διαβρώσει και τα επαγγέλματα μέσα. Τα πάντα είναι ήδη διαβρωμένα.

Όλους αυτούς, θα τους χρησιμοποιήσουν σαν δίκτυο για να στηριχτεί η Παγκόσμια κυβέρνηση. Βέβαια μόλις γίνει η παγκόσμια κυβέρνηση και μπει ο Αντίχριστος, δεν θα είναι όλα ρόδινα.

Τώρα, τα δέκα κέρατα, εγώ πιστεύω ότι θα είναι 10 άτομα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 300 ζάπλουτοι οι οποίοι κρατούν όλο το χρήμα του κόσμου. Αυτοί διοικούν τον κόσμο. Από αυτούς τους 300, μάλλον θα υπερισχύσουν 10 άνθρωποι οι οποίοι θα δώσουν όλη τη δύναμή τους την οικονομική στο θηρίο, τον Αντίχριστο. Και έτσι με τέτοια οικονομική ισχύ, ποιος δεν θα μπορεί να λύσει τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου. Αφού οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου. Αυτοί οι ILLUMINATI, αυτοί έχουν μαζέψει και μαζεύουν συνεχώς όλο το χρήμα του κόσμου.

Μιλήσαμε εκτενώς για την εκκλησία του Χριστού, το πώς θα βγει η αληθινή εκκλησία μέσα από το σύνολο της ορατής Χριστιανικής εκκλησίας και πώς ο Κύριος, μόλις γεννηθεί το έθνος αυτό, η εκκλησία αυτή, ο Κύριος είναι που θα την πάρει μέσα στην παρουσία Του. Και ένας ωραίος τύπος είναι στο,
ΔΕΥΤ.Δ’33 Ήκουσε ποτέ λαός την φωνήν του Θεού λαλούντος εκ μέσου του πυρός, καθώς συ ήκουσας, και έζησεν; 34 Η εδοκίμασεν ο Θεός να έλθη να λάβη εις εαυτόν έθνος εκ μέσου άλλου έθνους με δοκιμασίας, με σημεία και με θαύματα και με πόλεμον και με κραταιάν χείρα και με εξηπλωμένον βραχίονα και με μεγάλα τέρατα, κατά πάντα όσα Κύριος ο Θεός σας έκαμε διά σας εν Αιγύπτω ενώπιον των οφθαλμών σου; 35 εις σε εδείχθη τούτο, διά να γνωρίσης ότι ο Κύριος, αυτός είναι ο Θεός· δεν είναι άλλος εκτός αυτού.
Και ο Κύριος τον Ισραήλ από πού τον έβγαλε; Μέσα από την Αίγυπτο. Και η Αίγυπτος συμβολίζει τον κόσμο.

Και ο Κύριος βγάζει το λαό Του, μέσα από άλλο λαό. Είναι δυο βασιλείες: α) Η βασιλεία του σκότους. Και β) Η βασιλεία του φωτός.
Και ο Κύριος, βγάζει τα παιδιά του φωτός έξω από τη βασιλεία του σκότους. Γι’ αυτό, μόλις βγει ο άνθρωπος από το σκοτάδι, από την αμαρτία, τι γίνεται; Βλέπεις τις δυνάμεις του σκότους που θέλουν να συμπνίξουν τη ψυχή του ανθρώπου. Όλα είναι ήσυχα μέχρις ότου πάρει την απόφαση ο άνθρωπος να βγει από τον κόσμο, να ξεκολλήσει μέσα από το φρόνημα του κόσμου και να μπει στο φρόνημα της βασιλείς του Θεού.
Θέλω να ξέρουμε ένα πράγμα αδελφοί. Ο Κύριος ονομάζεται Βασιλεύ βασιλέων και Κύριος κυρίων και έχει βασιλεία.
Είδατε που λέει,
“…θέλει ομοιωθή η βασιλεία των ουρανών με δέκα παρθένους…” (ΜΑΤ.ΚΕ’1)
“…η βασιλεία των ουρανών βιάζεται, και οι βιασταί αρπάζουσιν αυτήν.” (ΜΑΤ.ΙΑ’12)
“…ελάχιστος θέλει ονομασθή εν τη βασιλεία των ουρανών…” (ΜΑΤ.Ε’19)
“…μέγας θέλει ονομασθή εν τη βασιλεία των ουρανών.” (ΜΑΤ.Ε’19)
“…επλησίασεν η βασιλεία των ουρανών.” (ΜΑΤ.Γ’2)
...Ωμοιώθη η βασιλείατων ουρανών με άνθρωπον, όστις έσπειρε καλόν σπόρον...”(ΜΑΤ.ΙΓ’24)
Μιλάει πολύ για την βασιλεία των ουρανών.

Ποια είναι η βασιλεία των ουρανών; Είναι η βασιλεία του Ιησού Χριστού. Είναι το σύνολο εκείνο των πιστών οι οποίοι θέλησαν να δεχτούν το Χριστό σαν βασιλιά.
Αλλά για να μπορούμε να μπούμε μέσα σ’ αυτή τη βασιλεία του Χριστού, πρέπει να δεχτούμε και να γίνουμε πολίτες αυτής της βασιλείας, επουράνιοι πολίτες. Πρέπει να δεχτούμε τους νόμους του βασιλιά. Πρέπει να δεχτούμε να βαδίσουμε όπως Εκείνος θέλει να βαδίσουμε σ’ αυτή τη βασιλεία. Τότε είσαι παιδί του Θεού, υιός της βασιλείας, ή θυγατέρα της βασιλείας.
Η βασιλεία, προϋποθέτει ένα βασιλιά.
Αν η ψυχή που δεν ακούει τις διαταγές του βασιλιά, τα αγγέλματα, τις κρίσεις του, τους νόμους, αυτή η ψυχή δεν μπορεί να μπει μέσα στη βασιλεία των ουρανών.
Γι’ αυτό ο Κύριος μας ξεκολλάει και από την οικογένειά μας ακόμη. Η οικογένειά μας δεν καταλαβαίνει τα πράγματα του Θεού, αλλά ο Κύριος τι σου λέει;
ΛΟΥΚ.ΙΔ’26 Εάν τις έρχηται προς εμέ και δεν μισή τον πατέρα αυτού και την μητέρα και την γυναίκα και τα τέκνα και τους αδελφούς και τας αδελφάς, έτι δε και την εαυτού ζωήν, δεν δύναται να ήναι μαθητής μου.

Αν θέλουμε να είμαστε μέλη και μέτοχοι της ουράνιας βασιλείας που έρχεται, πρέπει να αρνηθούμε τα πάντα και να ακολουθήσουμε τον Κύριο. Γι’ αυτό λέει,
ΜΑΤ.ΙΣ’24 Τότε ο Ιησούς είπε προς τους μαθητάς αυτού· Εάν τις θέλη να έλθη οπίσω μου, ας απαρνηθή εαυτόν και ας σηκώση τον σταυρόν αυτού και ας με ακολουθή.

Να ακολουθούμε, πού; Στο Γολγοθά, εκεί να πάμε. Εκεί να πάμε λέει ο Κύριος. Να κάνουμε τι στο Γολγοθά εμείς με το σταυρό μας; Να σταυρώσουμε τι; Το σαρκικό μας εαυτό.
Λέει στους
ΓΑΛ.Ε’24 Όσοι δε είναι του Χριστού εσταύρωσαν την σάρκα ομού με τα πάθη και τας επιθυμίας.

Θα σταυρώσουμε το σαρκικό μας εαυτό επάνω στο σταυρό και θα τον αφήνουμε εκεί. Και ό,τι και αν λέμε και ό,τι και αν κάνουμε, θα τα λέμε σ’ Εκείνον ο οποίος υποτίθεται έχει πεθάνει εκεί επάνω στο σταυρό. Εσύ είσαι ελεύθερος από τον κόσμο, πνευματικό ον, ζεις με πνευματικούς νόμους, βλέπεις πνευματικά πράγματα, συγκρίνεις πνευματικά προς πνευματικά και δεν έχεις καμιά σχέση με αυτά που ο κόσμος έχει σχέση, δεν κρίνεις όπως κρίνει ο κόσμος. Αυτό είναι ο κανόνας μας. Φοβόμαστε πρώτα τον Κύριο, να ζητάμε τη δικαιοσύνη Του, τη βασιλεία Του και μετά όλα τα άλλα θα μας προστεθούν.
ΛΟΥΚ.ΙΒ’31 πλην ζητείτε την βασιλείαν του Θεού, και ταύτα πάντα θέλουσι σας προστεθή.

Να συνεχίσουμε.
Μιλήσαμε γι’ αυτό τον υιό τον άρσεν που γεννήθηκε, που είναι η εκκλησία η αγνή, την παίρνει ο Κύριος μέσα στην παρουσία Του και γίνεται η Αρπαγή.
Είπαμε το πώς ο Κύριος μίλησε για την Αρπαγή από τα Ευαγγέλια;
ΜΑΤ.ΚΔ’36 Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει, ουδέ οι άγγελοι των ουρανών, ειμή ο Πατήρ μου μόνος·

Πότε θα γίνει η Αρπαγή; Ο Χριστός σαν άνθρωπος, δεν το γνωρίζει.
Αλλού λέει,
ΜΑΡ.ΙΓ’32 Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει, ουδέ οι άγγελοι οι εν ουρανώ, ουδέ ο Υιός, ειμή ο Πατήρ.

ΜΑΤ.ΚΔ’37 -44και καθώς αι ημέραι του Νώε, ούτω θέλει είσθαι και η παρουσία του Υιού του ανθρώπου.

Μας δίνει λοιπόν, ορισμένα συγκριτικά στοιχεία, να συγκρίνουμε, να έχουμε τη δυνατότητα να δούμε πώς θα είναι όταν έρθει ο Κύριος, πώς θα είναι όπως τις ημέρες του Νώε.
Επίσης λέει στον Λουκά,
ΛΟΥΚ.ΙΖ’26-32 Και καθώς έγεινεν εν ταις ημέραις του Νώε, ούτω θέλει είσθαι και εν ταις ημέραις του Υιού του ανθρώπου·

Τι έκανε η γυναίκα του Λωτ και χάθηκε; Γύρισε πίσω. Μια ματιά, της κόστισε την αιώνια ζωή. Τελείωσε. Κρίθηκε. Έγινε στήλη άλατος.
Αυτό θα πάθουμε και εμείς, εάν ο Θεός μας καλεί και μας βγάζει με αγγέλους. Μπορεί να μην είναι άγγελοι με φτερά, αλλά άγγελοι είναι και οι αγγελιαφόροι του Θεού και μας βγάζει από τα Σόδομα και τα Γόμορρα, μας βγάζει έξω από τον κόσμο. Όταν όμως η δική σου καρδιά είναι εκεί πίσω, τι θα γίνει; Δεν μένει τίποτε άλλο παρά η κρίση του Θεού.
Η καρδιά της γυναίκας του Λωτ, πού ήταν; Στον κόσμο.
Λέει ο Λόγος του Θεού στη Γένεση, όταν αποχωρίστηκε ο Αβραάμ από τον Λωτ, του είπε να διαλέξει που ήθελε να πάει και να εγκατασταθεί. Διότι αν πας του λέει δεξιά, εγώ θα πάω αριστερά. Εάν όμως εσύ πας αριστερά, τότε εγώ θα πάω στα δεξιά. Ο Αβραάμ, δεν ήταν άνθρωπος του καβγά. Και τι έκανε ο Λωτ; Ενώ ήταν ψηλά και κάτω ήταν η εύφορη κοιλάδα του Ιορδάνη ποταμού, λέει
ΓΕΝ.ΙΓ’10 Και υψώσας ο Λωτ τους οφθαλμούς αυτού, είδε πάσαν την περίχωρον του Ιορδάνου, ότι εποτίζετο όλη προ του να καταστρέψη ο Κύριος τα Σόδομα και τα Γόμορρα, ως παράδεισος του Κυρίου, ως η γη της Αιγύπτου, έως να υπάγη τις εις Σηγώρ. 11 Και έκλεξεν εις εαυτόν ο Λωτ πάσαν την περίχωρον του Ιορδάνου· και μετεσκήνωσεν ο Λωτ προς ανατολάς, και διεχωρίσθησαν ο εις από του άλλου. 12 Ο μεν Άβραμ κατώκησεν εν τη γη Χαναάν· ο δε Λωτ κατώκησε μεταξύ των πόλεων της περιχώρου, και έστησε τας σκηνάς αυτού έως Σοδόμων.

“…υψώσας ο Λωτ τους οφθαλμούς αυτού…” (ΓΕΝ.ΙΓ’10)
Δείχνει την ύψωση της καρδιάς του.

“…και έστησε τας σκηνάς αυτού έως Σοδόμων.” (ΓΕΝ.ΙΓ’12)
Δεν τις έστησε μέσα στα Σόδομα.
Όχι ότι θα πάμε στα Σόδομα, όχι να γίνουμε κοσμικοί, αλλά να, εκεί απ’ έξω θα είμαστε!!
Τι λέτε, εκεί έμεινε ο Λωτ; Έξω από τα Σόδομα; Εκεί σε αφήνει η αμαρτία;
Εάν στρέψεις τις σκηνές σου προς τα εκεί, χωρίς να το καταλάβεις θα βρεθείς μέσα. Άρχισαν να έχουν πάρε-δώσε. Οι κόρες του Λωτ γνώρισαν νεαρούς και σιγά-σιγά μπήκαν μέσα στα Σόδομα. Όταν πήγαν οι άγγελοι να καταστρέψουν τα Σόδομα, ο Λωτ έμενε ήδη μέσα στην πόλη, είχε σπίτι εκεί, είχε γαμπρούς. Πώς; Από παιδί του Θεού, ξαφνικά μέσα. Και λέει ότι βασανιζόταν η δικαία αυτού ψυχή με την όραση και την ακοή από αυτά που έβλεπε και άκουγε.
Το μυστικό είναι, ότι ο Κύριος δεν τον άφησε εκεί. Τον έβγαλε με κραταιά χείρα, αυτόν, τη γυναίκα του και τις δύο κόρες του. Τέσσερα άτομα.
Και το χρησιμοποιεί αυτό ο Κύριος για να μας διδάξει, τι;
1ον. Πώς θα είναι ο κόσμος λίγο πριν έρθει ο Κύριος; Πώς θα είναι; Σαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα.
2ον. Σαν τον καιρό του Νώε. Τον καιρό του Νώε, ο άνθρωπος έπραξε τόσα πονηρά, που ο Κύριος, λέει, μεταμελήθηκε που έφτιαξε τον άνθρωπο!!! Σε τέτοιο βαθμό αμαρτίας είχαν φτάσει οι άνθρωποι.

Και τώρα είμαστε πάρα πολύ κοντά, πάρα πολύ κοντά.
ΛΟΥΚ.ΙΖ’34 Σας λέγω, Εν τη νυκτί εκείνη θέλουσιν είσθαι δύο επί μιας κλίνης, ο εις παραλαμβάνεται και ο άλλος αφίνεται· 35 δύο γυναίκες θέλουσιν αλέθει ομού, η μία παραλαμβάνεται και η άλλη αφίνεται· 36 δύο θέλουσιν είσθαι εν τω αγρώ, ο εις παραλαμβάνεται και ο άλλος αφίνεται. 37 Και αποκριθέντες λέγουσι προς αυτόν· Που, Κύριε; Ο δε είπε προς αυτούς· Όπου είναι το σώμα, εκεί θέλουσι συναχθή οι αετοί.
ΛΟΥΚ.ΙΖ’34 λέγω μν, ταύτ τ νυκτ σονται δύο π κλίνης [μις], ες παραλημφθήσεται κα τερος φεθήσεται· 35 σονται δύο λήθουσαι π τ ατό, μία παραλημφθήσεται, δ τέρα φεθήσεται. 36 -- 37 κα ποκριθέντες λέγουσιν ατ· πο, κύριε; δ επεν ατος· που τ σμα, κε κα ο ετο πισυναχθήσονται.

“…Όπου είναι το σώμα, εκεί θέλουσι συναχθή οι αετοί.” (ΛΟΥΚ.ΙΖ’34)
Το σώμα είναι ο Χριστός και οι αετοί, θα έρθουμε προς Αυτόν μέσα στην παρουσία Του, να απολαύσουμε το δείπνο του Κυρίου.

Συνεχίζουμε στην Αποκάλυψη από το ΙΒ’ κεφ.
Διαβάζουμε από το ΙΒ’6. Αμέσως μετά την Αρπαγή, τι γίνεται;

ΑΠΟΚ.ΙΒ’6 Και η γυνή έφυγεν εις την έρημον, όπου έχει τόπον ητοιμασμένον από του Θεού, διά να τρέφωσιν αυτήν εκεί ημέρας χιλίας διακοσίας εξήκοντα.
ΑΠΟΚ.ΙΒ’6 κα γυν φυγεν ες τν ρημον, που χει κε τόπον τοιμασμένον π το θεο, να κε τρέφωσιν ατν μέρας χιλίας διακοσίας ξήκοντα.

Αυτή η γυναίκα ποια είναι; Αυτή η γυναίκα, είναι το απομεινάρι. Δεν είπαμε ότι είναι η ορατή εκκλησία; Και μέσα από αυτή έφυγε ο πραγματικός λαός του Θεού, γεννήθηκε το σώμα αυτό και έφυγε. Άρα λοιπόν, αυτή η γυναίκα είναι το απομεινάρι της εκκλησίας. Είναι η εκκλησία της Λαοδίκειας. Είναι αυτοί που θα μείνουν μέσα στη θλίψη.

“…έφυγεν εις την έρημον…” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’6)
Γιατί πραγματικά τότε γι’ αυτούς τους ανθρώπους η γη όλη θα είναι μια έρημος. Δεν θα υπάρχει πνευματική δροσιά πουθενά. Δεν θα υπάρχουν οι εκκλησίες, δεν θα υπάρχει η ελευθερία. Θα είναι πραγματικά ο κόσμος μία έρημος.

“…έχει τόπον ητοιμασμένον…” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’6)
Ποιος είναι αυτός ο τόπος; Είναι ότι ο Θεός μέσα στην οικονομία Του, έκανε ένα χώρο, ένα τόπο, πάλι από τη χάρη Του γι’ αυτούς οι οποίοι θα χάσουν την Αρπαγή, θα μετανοήσουν και θα θελήσουν να τα ξαναφτιάξουν με το Θεό. Και ο Θεός τους δίνει ένα τόπο, αλλά θα πρέπει να κριθεί η σάρκα τους για να σωθεί το πνεύμα τους.
Αυτό το ίδιο, το βλέπουμε όταν ο Θεός έκανε τον κατακλυσμό. Οι άνθρωποι οι οποίοι άκουγαν το κήρυγμα του Νώε 120 χρόνια και δεν πίστευαν και τον κορόιδευαν το Νώε, πολλοί από αυτούς όταν είδαν τη βροχή, γιατί ποτέ μέχρι τότε δεν είχε βρέξει και είδαν τον κατακλυσμό και την κιβωτό να σηκώνεται, κατάλαβαν ότι το κήρυγμα του Νώε ήταν αλήθεια. Και τι έκαναν πολλοί; Μετανόησαν. Έπρεπε όμως να κριθεί το σώμα τους για να σωθεί το πνεύμα τους.
Α’ΚΟΡ.Ε’15 να παραδώσητε τον τοιούτον εις τον Σατανάν προς όλεθρον της σαρκός, διά να σωθή το πνεύμα αυτού εν τη ημέρα του Κυρίου Ιησού.

Εδώ μιλάει για τον πόρνο στην Κόρινθο, που τον παραδίνανε στο σατανά πια, γιατί πήγαινε με τη γυναίκα του πατέρα του. Και ήταν βδέλυγμα αυτό ενώπιον του Κυρίου.
Δηλαδή, όταν αυτός ο άνθρωπος μετανοήσει τελευταία στιγμή τι θα γίνει; Θα σωθεί. Το σώμα του θα αναλωθεί, αλλά θα σωθεί το πνεύμα του.
Το ίδιο ακριβώς έκανε ο Κύριος στον κατακλυσμό.
Το ίδιο ακριβώς θα κάνει και μετά την Αρπαγή στην εκκλησία της Λαοδίκειας. Και το έχουμε διαβάσει αυτό στην 5η σφραγίδα.
ΑΠΟΚ.Σ’9 Και ότε ήνοιξε την πέμπτην σφραγίδα, είδον υποκάτω του θυσιαστηρίου τας ψυχάς των εσφαγμένων διά τον λόγον του Θεού και διά την μαρτυρίαν, την οποίαν είχον. 10 Και έκραξαν μετά φωνής μεγάλης, λέγοντες· Έως πότε, ω Δέσποτα άγιε και αληθινέ, δεν κρίνεις και εκδικείς το αίμα ημών από των κατοικούντων επί της γης; 11 Και εδόθησαν εις έκαστον στολαί λευκαί, και ερρέθη προς αυτούς να αναπαυθώσιν έτι ολίγον καιρόν, εωσού συμπληρωθώσι και οι σύνδουλοι αυτών και οι αδελφοί αυτών οι μέλλοντες να φονευθώσιν ως και αυτοί.

“…οι μέλλοντες να φονευφθώσιν ως και αυτοί.” (ΑΠΟΚ.Σ’11)
Δηλαδή, δεν θα γλίτωνε κανείς από το φόνο.
Φυσικά, αυτοί δεν είναι η Νύμφη του Χριστού. Είναι αυτό το γκρουπ, η γυνή, η Λαοδικεία, οι δύο Μάρτυρες που είδαμε προηγουμένως. Αυτοί είναι που θα περάσουν μέσα από την έρημο “…ημέρας χιλίας διακοσίας εξήκοντα.” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’6). Και είναι 3½ χρόνια.
Και εδώ τώρα είναι τα 3½ πρώτα χρόνια της μεγάλης θλίψης. Θα ζήσει δηλαδή, το υπόλοιπο αυτό, η γυναίκα αυτή 3½ χρόνια. Και μετά; Ο Αντίχριστος θα τους σκοτώσει όλους.
Και λέει στο Δανιήλ, ότι ο Αντίχριστος θα αφανίζει εξαισίως.
ΔΑΝ.Η’24 Και η δύναμις αυτού θέλει είσθαι ισχυρά, ουχί όμως εξ ιδίας αυτού δυνάμεως· και θέλει αφανίζει εξαισίως και θέλει ευοδούσθαι και κατορθόνει και θέλει αφανίζει τους ισχυρούς και τον λαόν τον άγιον.

Και όταν λέει, “…εδόθη εις αυτούς εξουσία επί το τέταρτον της γης, να θανατώσωσι με ρομφαίαν και με πείναν και με θάνατον…” ( ΑΠΟΚ.Σ’8), είναι και αυτοί μέσα, οι άγιοι.

Και αυτούς θα τους δούμε στην Αποκάλυψη στο Ζ’ κεφ.
ΑΠΟΚ.Ζ’9 “…και ιδού, όχλος πολύς, τον οποίον ουδείς ηδύνατο να αριθμήση…”

και έγεινε πόλεμος εν τω ουρανώ…” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’
Μόλις γίνεται η Αρπαγή και ανεβαίνει η εκκλησία πια στη θέση της, που είναι ο θρόνος του Θεού, κάποιος είναι που δεν έχει θέση πια εκεί πάνω, ποιος είναι αυτός; Ο διάβολος.

και έγεινε πόλεμος εν τω ουρανώ…” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’7)
Ο διάβολος δεν το βάζει κάτω. Πολεμάει για το καθετί, το διεκδικεί.

ΑΠΟΚ.ΙΒ’9 Και ερρίφθη ο δράκων ο μέγας, ο όφις ο αρχαίος, ο καλούμενος Διάβολος και ο Σατανάς, ο πλανών την οικουμένην όλην, ερρίφθη εις την γην, και οι άγγελοι αυτού ερρίφθησαν μετ' αυτού.

Δηλαδή, θες να πεις ότι ο διάβολος αυτή τη στιγμή είναι στον ουρανό και οι άγγελοι αυτού; Είναι; Είναι στο μεσουράνημα. Και ο διάβολος έχει εξουσία να κατηγορεί εσένα και μένα ημέρα και νύκτα.

ΑΠΟΚ.ΙΒ’10 Και ήκουσα φωνήν μεγάλην λέγουσαν εν τω ουρανώ· Τώρα έγεινεν η σωτηρία και δύναμις και η βασιλεία του Θεού ημών και η εξουσία τον Χριστού αυτού, διότι κατερρίφθη ο κατήγορος των αδελφών ημών, ο κατηγορών αυτούς ενώπιον του Θεού ημών ημέραν και νύκτα.

Τι κάνει λοιπόν ο διάβολος εκεί πάνω τώρα; Κατηγορεί μέρα και νύκτα, συνέχεια και όλους.
Κάθεται λοιπόν, αυτός ο αρχαίος όφις και διαβάλλει, “…ο κατήγορος…”.
Κατήγορος, είναι νομικός όρος. Ο κατήγορος, είναι ο εισαγγελέας. Δηλαδή, αυτός που έρχεται να σε καταδιώξει, να φέρει κρίση επάνω σου και να κάνει το παν για να σε κρίνει. Αυτός είναι ο διάβολος. Και μας παρουσιάζει το διάβολο, τον ξεντύνει και μας λέει τι είναι.

“…ο όφις ο αρχαίος…” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’9)
Τι μας θυμίζει αυτό; Τον Αδάμ και την Εύα. Αυτός είναι. Από την αρχή έβαλε στόχο να καταστρέψει το ανθρώπινο γένος. Από την αρχή φανερώθηκε σαν όφις, με γλώσσα διπλή, να σου φέρει ψέμα και να πάρει την αλήθεια, να την κλέψει για να σε κατεβάσει από το θρόνο του Θεού, να σε κατεβάσει από την καρδιά του Θεού, να σε φέρει στην κόλαση.

“…ο δράκων ο μέγας, ο όφις ο αρχαίος…” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’9)
Γιατί το λέει, “…δράκων…”; Αναφέρεται σ’ αυτόν τον όφι τον τεράστιο. Όπως έχουν οι Κινέζοι.

“…καλούμενος Διάβολος…” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’9)
Τι θα πει, “…Διάβολος…”; Το διάβα. Ενώ βαδίζεις, η έννοια, η εικόνα της λέξης είναι, ενώ βαδίζεις κανονικά, αυτός σου βάζει στα πόδια σου εμπόδια για να σκοντάψεις και να πέσεις. Και έρχεται αυτός να μας βάζει συνέχεια τρικλοποδιές.

“…Σατανάς…” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’9)
Αυτή είναι Εβραϊκή λέξη. Είναι από το «ΣΑΤΑΝ» που θα πει “Κατηγορώ”. ΣΑΤΑΝ, είναι ο κατήγορος.
Ερώτηση : Ποια είναι η έννοια του “Διαβάλλω” από το “Κατηγορώ”;

Απάντηση : Είναι κάπως διαφορετική.
Διαβάλλω”, έχει την έννοια της απάτης. Να σε εξαπατήσω. Αλλά το,
Κατηγορώ”, είναι ότι έρχομαι εναντίον σου να σε κατηγορήσω σε ό,τι βρω για να σε καταδικάσω.
Αυτός λοιπόν, τι κάνει; Μας διαβάλλει. Πέφτουμε και μετά τι έρχεται και κάνει; Σου λέει, “να τι έκανες”. Έρχεται, σε διαβάλλει, σε ρίχνει κάτω και έρχεται μετά και σου φέρνει κατάκριση επάνω. Τώρα, σου λέει, αμάρτησες, τελείωσες, δεν σε δέχεται ο Θεός. Είναι φοβερός στο είδος του ο διάβολος.
Και πρέπει να έχουμε πίστη να σταθούμε μέσα στη χάρη του Κυρίου, να ξέρουμε ότι ο Κύριος, ότι είμαστε παιδιά του Θεού και ότι ο Κύριος μας αγαπάει.
Να σας πω ένα ωραίο παράδειγμα που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση:
ΓΕΝ.Κ’1-7 Και εκίνησεν εκείθεν ο Αβραάμ εις την γην την προς μεσημβρίαν, και κατώκησε μεταξύ Κάδης και Σούρ· και παρώκησεν εν Γεράροις.
Φοβήθηκε ο Αβραάμ μη τυχόν και τον σκοτώσουν για να πάρουν τη γυναίκα του και τι είπε; Είπε ένα μικρό ψεματάκι και τι είπε; “…Αδελφή μου είναι…”. Ήταν αδελφή του, από άλλο πατέρα. Αλλά δεν είπε την αλήθεια, ότι δηλαδή ήταν η γυναίκα του.
Και τη ζήτησε ο Αβιμέλεχ για γυναίκα. Και έρχεται ο Κύριος το βράδυ και λέει του Αβιμέλεχ, “…εάν δεν αποδώσης αυτήν, έξευρε ότι εξάπαντος θέλεις αποθάνει, συ και πάντα όσα έχεις.” (ΓΕΝ.Κ’7)
Και κάθομαι και ρωτάω, “Κύριε, μα ο Αβραάμ αμάρτησε, ο Αβιμέλεχ δεν έφταιγε σε τίποτα.”
Αμάρτησε ο Αβραάμ; Ναι. Ο Αβιμέλεχ έφταιγε; Όχι. Ήταν ειδωλολάτρης, είδε μια γυναίκα και ήθελε να την παντρευτεί σύμφωνα με τους νόμους. Αλλά τι του λέει ο Θεός του Αβιμέλεχ; “… εξάπαντος θέλεις αποθάνει…”, διότι ο Αβραάμ είναι προφήτης Μου.
Ο Αβραάμ αμάρτησε. Ποιον υπερασπίστηκε ο Θεός; Τον Αβραάμ.
Όταν λοιπόν έρχεται μεταξύ του κόσμου και των παιδιών του Θεού, ο Κύριος ποιον υπερασπίζει; Τα παιδιά Του, εσένα. Βέβαια, όταν θα σε γλιτώσει θα σε πάρει μετά κατ’ ιδίαν και θα στις βρέξει λιγάκι. Και θα σου πει, “Κοίταξε να μην το ξανακάνεις αυτό.” Και αφού στις βρέξει θα σου πει, “Τώρα προχώρα.” Αυτό το Θεό έχουμε.

Λέει στον,
ΙΩΒ ΙΓ’15 “Και αν με θανατόνη, εγώ θέλω ελπίζει εις αυτόν…”

Του λέει ο Κύριος του Αβραάμ, πάρε τον Ισαάκ και θυσίασέ τον για Μένα. Αυτά όλα ο Αβιμέλεχ δεν τα περνούσε, δεν περνούσε όλες αυτές τις δοκιμασίες, αλλά τις περνούσε ο Αβραάμ. Γι’ αυτό ο Θεός αγαπούσε τον Αβραάμ περισσότερο. Γιατί ήξερε, ναι έπεσε, αλλά ότι θα σηκωθεί και θα προχωρήσει, ήταν δίκαιος. Αγαπούσε το Θεό.

“…ερρίφθη εις την γην…” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’9)
Μέχρι τότε, πού ήταν είπαμε; Ήταν στο μεσουράνημα, ήταν πάνω στο μεσουράνημα.
Ο διάβολος αυτή τη στιγμή, ονομάζεται “…άρχοντα της εξουσίας του αέρος…” (ΕΦ.Β’2)
Δρα στο μεσουράνημα. Και θα έρθει η ώρα που θα φύγει από εκεί ψηλά.
Μπορείτε να μου πείτε, γιατί ο διάβολος θα ριφθεί στη γη όταν γίνει η Αρπαγή;

Ακούστε μια φοβερή αλήθεια που έχει δώσει ο Κύριος μέσα στο Λόγο Του.
Α’ΚΟΡ.ΙΕ’50 Τούτο δε λέγω, αδελφοί, ότι σαρξ και αίμα βασιλείαν Θεού δεν δύνανται να κληρονομήσωσιν, ουδέ η φθορά κληρονομεί την αφθαρσίαν. 51 Ιδού, μυστήριον λέγω προς εσάς· πάντες μεν δεν θέλομεν κοιμηθή, πάντες όμως θέλομεν μεταμορφωθή, 52 εν μιά στιγμή, εν ριπή οφθαλμού, εν τη εσχάτη σάλπιγγι· διότι θέλει σαλπίσει, και οι νεκροί θέλουσιν αναστηθή άφθαρτοι, και ημείς θέλομεν μεταμορφωθή. 53 Διότι πρέπει το φθαρτόν τούτο να ενδυθή αφθαρσίαν, και το θνητόν τούτο να ενδυθή αθανασίαν. 54 Όταν δε το φθαρτόν τούτο ενδυθή αφθαρσίαν και το θνητόν τούτο ενδυθή αθανασίαν, τότε θέλει γείνει ο λόγος ο γεγραμμένος· Κατεπόθη ο θάνατος εν νίκη. 55 Που, θάνατε, το κέντρον σου; που, άδη, η νίκη σου; 56 το δε κέντρον του θανάτου είναι η αμαρτία, και η δύναμις της αμαρτίας ο νόμος.

“…και οι νεκροί θέλουσιν αναστηθή άφθαρτοι, και ημείς θέλομεν μεταμορφωθή.” (Α’ΚΟΡ.ΙΕ’52)
Ποιοι “…ημείς…”; Οι ζωντανοί.


“…και οι νεκροί θέλουσιν αναστηθή…” (Α’ΚΟΡ.ΙΕ’52)
Και εμείς μαζί τους θα μεταμορφωθούμε και θα αρπαχτούμε. Τι είναι αυτό; Η Αρπαγή.

“…Κατεπόθη ο θάνατος εν νίκη.” (Α’ΚΟΡ.ΙΕ’54)
Δηλαδή, κατάπιε η γη το θάνατο.

“…το δε κέντρον του θανάτου είναι η αμαρτία…” (Α’ΚΟΡ.ΙΕ’56)
Η ισχύς του θανάτου, πού είναι λοιπόν; Η αμαρτία.
Γιατί λέει,
ΙΕΖ.ΙΗ’4 “…ψυχή η αμαρτήσασα, αυτή θέλει αποθάνει.”

Αλλού λέει,
ΡΩΜ.Σ’23 “Διότι ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος...”
ΡΩΜ.Σ’23 “τ γρ ψώνια τς μαρτίας θάνατος…”

Η αιτία της εισαγωγής του θανάτου στη γη επάνω, στο ανθρώπινο γένος, είναι η αμαρτία.

Να το πούμε κάπως διαφορετικά:
Τι είναι αυτό αυτή τη στιγμή που δίνει στο διάβολο όλη αυτή την εξουσία επάνω μας; Η αμαρτία. Γιατί, η αμαρτία βασιλεύει στο θνητό σώμα, στους ανθρώπους που δίνουν την εξουσία και κάνουν την αμαρτία. Εκεί βασιλεύει ο διάβολος.
Ο Χριστός, δεν είχε αμαρτία, δεν έδωσε στο διάβολο τόπο, δεν έδωσε το παραμικρό. Δεν είχε δική Του σοφία ο Χριστός. Τίνος σοφία είχε; Είχε πάρει τη σοφία του Θεού και έμενε στα γεγραμμένα και στο φόβο του Θεού. Αυτό είναι το μυστικό.
Η Εύα τι έκανε; Έφυγε από τη σοφία του Θεού, έφυγε από τη φρούρηση του Λόγου του Θεού και πήγε με τη δική της σοφία.
Προσέξτε τι λέει,
ΓΕΝ.Γ’6 “Και είδεν η γυνή, ότι το δένδρον ήτο καλόν εις βρώσιν, και ότι ήτο αρεστόν εις τους οφθαλμούς, και επιθυμητόν το δένδρον ως δίδον γνώσιν…”
Έκανε δική της κρίση. Θέλησε να πάει με τη δική της σοφία.
Ο θάνατος λοιπόν. Μπήκε εξ αιτίας της αμαρτίας.
Μα τώρα εδώ, έχουμε ένα σύνολο πιστών, την εκκλησία, η οποία δέχτηκε τη θυσία του Χριστού και η αμαρτία της εκκλησίας εξαλείφθηκε εξ’ αιτίας του θανάτου του Ιησού Χριστού.

Προσέξτε:
Η αμαρτία της εκκλησίας εξαλείφθηκε, σβήστηκε επειδή πέθανε ο Χριστός. Και τώρα, την ώρα της Αρπαγής……
Λέει στην Α’ΚΟΡ.ΙΕ’56 “…η δύναμις της αμαρτίας ο νόμος.” Γιατί; Γιατί ο νόμος διευκρινίζει την αμαρτία. Λέει, εάν δεν ήταν ο νόμος, δεν θα ξέραμε τι ήταν η αμαρτία, οπότε δεν υπάρχει κατάκριση.
Εάν δεν πεις στο παιδί σου, Μη, δεν ξέρει ότι αυτό που θα κάνει είναι κακό, ότι αν πάρει το ποτήρι και το αφήσει κάτω θα σπάσει. Όμως όταν του πεις, Μη, αυτό είναι κακό, τότε βάζεις το νόμο. Και ο νόμος τι κάνει; Ο νόμος κάνει την αμαρτία να φανεί, τη διευκρινίζει την αμαρτία, τη φανερώνει.

“…η δύναμις της αμαρτίας ο νόμος.” (Α’ΚΟΡ.ΙΕ’56)
Ναι, αλλά ο Θεός που έβαλε το νόμο, κρίνει με το νόμο. Έτσι δεν είναι; Δεν κρίνει με το νόμο; Αμάρτησες; Τι λέει ο νόμος; Θάνατος. Δεν έχει χάρη πουθενά, δεν μπορείς να γλιτώσεις. Τελείωσε, ο νόμος δεν έχει χάρη.
Αλλά εδώ όμως τι γίνεται;
Α’ΚΟΡ.ΙΕ’57 Αλλά χάρις εις τον Θεόν, όστις δίδει εις ημάς την νίκην διά του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. 58 Ώστε, αδελφοί μου αγαπητοί, γίνεσθε στερεοί, αμετακίνητοι, περισσεύοντες πάντοτε εις το έργον του Κυρίου, γινώσκοντες ότι ο κόπος σας δεν είναι μάταιος εν Κυρίω.
Α’ΚΟΡ.ΙΕ’57 τ δ θε χάρις τ διδόντι μν τ νκος δι το κυρίου μν ησο Χριστο. 58 στε, δελφοί μου γαπητοί, δραοι γίνεσθε, μετακίνητοι περισσεύοντες ν τ ργω το κυρίου πάντοτε, εδότες τι κόπος μν οκ στιν κενς ν κυρί.

Ναι. Αλλά ο νόμος; Η αμαρτία; Ο θάνατος;
Αλλά η χάρις εις τον Θεόν…” (Α’ΚΟΡ.ΙΕ’57), ότι μας δίνει Εκείνος τη νίκη, πώς;
“…δια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.” (Α’ΚΟΡ.ΙΕ’57).

Δηλαδή, με τη χάρη Του είναι που θα μας γλιτώσει από το θάνατο και θα μπούμε ζωντανοί, όσοι είμαστε πιστοί, στην παρουσία του Κυρίου, θα μπούμε ζωντανοί μέσα στην παρουσία του Θεού, χωρίς να γευτούμε θάνατο.
Την ώρα που θα γίνει η Αρπαγή, η αμαρτία για μας τι παθαίνει; Καταργείται πια. Ο θάνατος τι παθαίνει πια; Καταργείται. Οπότε, ο διάβολος δεν έχει πια θέση επάνω στην παρουσία του Θεού, να κατηγορήσει ποιον; Υποτίθεται ότι όλοι οι άλλοι που θα είναι κάτω στη γη, τι θα είναι; Αμαρτωλοί. Άρα, δεν θα έχει πια να κατηγορήσει κανέναν εκεί επάνω.
Και τι λέει;

“…ερρίφθη εις την γην, και οι άγγελοι αυτού ερρίφθησαν μετ' αυτού. (ΑΠΟΚ.ΙΒ’9)
Μόλις ανεβαίνει η εκκλησία εκεί πάνω, αυτός θα πέφτει κάτω στη γη.
Ναι, αλλά δεν πέφτει απλώς, γιατί ο διάβολος ποτέ δεν αφήνει τα εδάφη έτσι. Είναι επαναστάτης από τη φύση του. Από την αρχή είναι κλέφτης και ανθρωποκτόνος και εναντίον του Θεού και εναντίον σου. Και τι κάνει; Προβάλλει φοβερή αντίσταση.
Λέει
Και έγεινε πόλεμος εν τω ουρανώ…” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’7)
Έγινε μάχη. Τι λέτε, πώς πολεμάνε εκεί; Με κοντάρια και σπαθιά; Όχι. Τα πνεύματα δεν μάχονται έτσι. Μάχονται από θέση δικαίωμα και από θέση εξουσίας.
Γι’ αυτό λέμε, να μη δίνουμε τόπο στο διάβολο. Γιατί αν του δώσεις τον παραμικρό τόπο θα σε κοσκινίσει και θα έχει δικαίωμα επάνω σου.
Όταν λοιπόν έρθει ο Κύριος και πάρει την εκκλησία Του, δεν έχει πια αυτός (ο διάβολος) να κάνει τίποτα. Τελείωσε. Χάλασε η δουλειά του και πρέπει να κατεβεί κάτω. Και βλέπουμε ότι οι άγγελοι του Θεού, θα τον σπρώξουν κάτω.
Και πώς νίκησαν;

ΑΠΟΚ.ΙΒ’11 Και αυτοί ενίκησαν αυτόν διά το αίμα του Αρνίου και διά τον λόγον της μαρτυρίας αυτών, και δεν ηγάπησαν την ψυχήν αυτών μέχρι θανάτου.
ΑΠΟΚ.ΙΒ’11 κα ατο νίκησαν ατν δι τ αμα το ρνίου κα δι τν λόγον τς μαρτυρίας ατν κα οκ γάπησαν τν ψυχν ατν χρι θανάτου.

Και πώς νίκησαν;
1ον. “…διά το αίμα του Αρνίου…”
2ον. “…και διά τον λόγον της μαρτυρίας αυτών…”
3ον. “…και δεν ηγάπησαν την ψυχήν αυτών μέχρι θανάτου.”

Αδελφοί, “…το αίμα του Αρνίου…” το έχουμε; Το έχουμε, στους παραστάτες της καρδιάς μας; Πιστεύουμε ότι εξ αιτίας του αίματος Εκείνου, είναι συγχωρημένες οι αμαρτίες μας και μας δέχεται ο ουρανός; Αυτό, είναι δώρο.
Αυτός που θα πάει στην κόλαση, θα πάει γιατί δε δέχτηκε το δώρο. Είναι φοβερό κακό αυτό το πράγμα. φοβερό κακό να πας στην κόλαση και να ζεις αιώνια μακριά από το Θεό, στον κλαυθμό και στον τριγμό των οδόντων επειδή δε δέχτηκες το δώρο της αγάπης του Θεού. Πρέπει να είναι πολύ κακός και διεστραμμένος αυτός ο άνθρωπος.
Γι’ αυτό είναι χρέος μας να κηρύξουμε.

“…και διά τον λόγον της μαρτυρίας αυτών…” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’11)
Ένα παιδί του Θεού, δε μπορεί να κρατήσει το στόμα κλειστό. Θα σου λένε, “Ξέρετε, το παιδί σας κάνει αυτά τα πράγματα και ότι είναι αιρετικό και δεν είναι σωστά.” Με ποια κριτήρια; Ποιος κρίνει; Πού είναι οι νόμοι του Θεού; Όταν έρχεται ο Φυσικός ή αυτός που διδάσκει Ανθρωπολογία και λένε ότι, “Ο άνθρωπος βγήκε από τον πίθηκο”, αυτό δεν τον πιάνει κανένας να τον ελέγξει. Να τους πει δηλαδή κάποιος, “Τι είναι αυτά που λες; Δε λέει ο Λόγος του Θεού, ότι ο Θεός είναι ο Δημιουργός; Εσύ γιατί λες ότι ο άνθρωπος βγήκε από τον πίθηκο; Γιατί;”
Αυτοί φέρνουν σχιζοφρένεια μέσα στα παιδιά. Ή τα παιδιά ακούν ROCK μουσική, ή ακούν HAVE METAL, ή ακούν BLACK SABBATH, ακούνε όλη την αηδία και τη βρωμιά της κόλασης, όλα τα συγκροτήματα του σατανά παίζουν μουσική, είναι μέσα στο σχολείο και κανείς δε διαμαρτύρεται.
Όταν όμως ένα παιδάκι δειλά-δειλά αρχίζει να λέει, “Ναι, αλλά εγώ αγαπώ τον Κύριο Ιησού Χριστό και με έχει αναγεννήσει και με έχει σώσει και με έχει καθαρίσει από την αμαρτία και έχω πάρει την απόφαση να ακολουθήσω τον Κύριο”, τι λένε; Αιρετικός!!! Πα, πα, πα, μακριά από αυτόν, μακριά βρωμάει!! Κάτι στραβό δεν υπάρχει αδελφοί; Κάπου κάτι στραβό δεν είναι;
Λοιπόν, να μην αφήσουμε το διάβολο να μας κάνει το φως σκοτάδι και το σκοτάδι φως. Πρέπει να ανοίξουμε το στόμα μας, να ομολογήσουμε, λέει, στο ΙΒ’11 “…και διά τον λόγον της μαρτυρίας αυτών…”. Να γίνουμε μάρτυρες πιστοί.

Είδατε που λέει στην,
ΑΠΟΚ.Β’13 “…υπήρχεν Αντίπας ο μάρτυς μου…”
ΑΠΟΚ.Β’13 “…ντιπς μάρτυς μου…”

Τι θα πει “…Αντίπας…”;

ΑΝΤΙΠΑΣ = Αντί παντός.

Μάρτυς του Χριστού, όπως ήταν ο Ηλίας, ήταν αντί παντός και του βασιλιά και της βασίλισσας και όλοι οι ιερείς που ήταν του Βάαλ και όλοι οι λάτρεις του Βάαλ. Ένας ήταν προφήτης και στεκότανε αντί παντός.
Έτσι θέλει ο Κύριος να σταθείς, αντί παντός για τη μαρτυρία του Ιησού Χριστού, για τον Κύριο. Να κηρύξεις τους Λόγους του Χριστού με δύναμη, όχι φοβισμένα και μίζερα.
Ο απ. Παύλος βάδισε μέσα στο άντρο της ειδωλολατρίας στην Αθήνα.
Ξέρετε τι πάθαινε όταν έβλεπε τα είδωλα; Δεν έλεγε, “Ε η κουλτούρα τους είναι, έτσι λατρεύουν το Θεό αυτοί και έτσι το λατρεύουμε και εμείς”, κατά το κοινός λεγόμενο σήμερα. Ο άνθρωπος λέει, “Ε καλά, αυτός είναι Ορθόδοξος, ο άλλος είναι Βουδιστής, ο άλλος είναι Καθολικός, ο άλλος είναι Διαμαρτυρόμενος, εντάξει, όλοι τον ίδιο θεό λατρεύουμε. Έτσι έλεγε ο απ. Παύλος;
Όταν έβλεπε τα αγάλματα, ήξερε ότι ήταν κατασκευάσματα δαιμόνων. Θρησκεία δαιμονίων. Και λέει,
ΠΡ.ΙΖ’16 “…το πνεύμα αυτού παρωξύνετο εν αυτώ, επειδή έβλεπε την πόλιν γέμουσαν ειδώλων.”
ΠΡ.ΙΖ’16 “…παρωξύνετο τ πνεμα ατο ν ατ θεωροντος κατείδωλον οσαν τν πόλιν.”
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Οργιζόταν μέσα του γι’ αυτά που έβλεπε και που πλανούσαν τον κόσμο τα δαιμόνια αυτά.
Και βάδισε μέσα στην Αθήνα, πήγε επάνω στον Άρειο Πάγο και κήρυξε, πήγε στην Κόρινθο που ήταν το άντρο της ασέλγειας. Η Αφροδίτη, ήταν η θεά προστάτιδα της Κορίνθου. Και ξέρετε πόσα μέλη είχε η εκκλησία της Κορίνθου μετά από λίγο καιρό όπως λέει η ιστορία; 60.000 μέλη!!!!!! Και έφθασε σε σημείο να χαθεί τελείως η ειδωλολατρία. Γιατί; Από το κήρυγμα του Λόγου. Αυτή τη δύναμη μας έδωσε ο Κύριος, αδελφοί. “…και δεν ηγάπησαν την ψυχήν αυτών μέχρι θανάτου. (ΑΠΟΚ.ΙΒ’11)

ΑΠΟΚ.ΙΒ’12 Διά τούτο ευφραίνεσθε οι ουρανοί και οι κατοικούντες εν αυτοίς· ουαί εις τους κατοικούντας την γην και την θάλασσαν, διότι κατέβη ο διάβολος εις εσάς έχων θυμόν μέγαν, επειδή γνωρίζει ότι ολίγον καιρόν έχει.
ΑΠΟΚ.ΙΒ’12 δι τοτο εφραίνεσθε ορανο κα ο ν ατος σκηνοντες. οα τν γν κα τν θάλασσαν, τι κατέβη διάβολος πρς μς χων θυμν μέγαν, εδς τι λίγον καιρν χει.

Διά τούτο ευφραίνεσθε οι ουρανοί και οι κατοικούντες εν αυτοίς·…” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’12)
Τώρα μπορεί να θλιβόμαστε, αλλά θα έρθει η ώρα που θα ευφρανθούμε, να απολαύσουμε την παρουσία του Θεού. Αρκεί να σταθούμε για τον Κύριο.

“…ουαί εις τους κατοικούντας την γην και την θάλασσαν, διότι κατέβη ο διάβολος εις εσάς έχων θυμόν μέγαν, επειδή γνωρίζει ότι ολίγον καιρόν έχει.” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’12)
Αυτό τώρα, είναι γι’ αυτούς που θα είναι κάτω στη γη.
Και θα δούμε τι περιμένει αυτούς οι οποίοι δε θέλησαν να ταυτιστούν με το Λόγο του Κυρίου, αγάπησαν τον κόσμο πιο πολύ από τον Κύριο, ήθελαν να έχουν το ένα πόδι στο Χριστό και το άλλο στον κόσμο. Αυτούς δεν θα τους πάρει ο Κύριος. Πώς τους ονομάζει; ΧΛΙΑΡΟΥΣ. Και τι θα τους κάνει;
ΑΠΟΚ.Γ’16 ούτως, επειδή είσαι χλιαρός και ούτε ψυχρός ούτε ζεστός, μέλλω να σε εξεμέσω εκ του στόματός μου.
ΑΠΟΚ.Γ’16 οτως τι χλιαρς ε κα οτε ζεστς οτε ψυχρός, μέλλω σε μέσαι κ το στόματος μου.
Τι τους περιμένει μετά από κει.
Θα δούμε στη σειρά την 7η σφραγίδα λίγο πριν ανοίξει, τους 144.000 και θα δούμε μετά όλες τις φιάλες και τις σάλπιγγες. Τι κρίση θα έρθει από τον ουρανό επάνω στη γη γι’ αυτό το πράγμα. Γιατί οι άνθρωποι πια αφού δε δέχονται τη χάρη, τι δέχονται μετά; Την κρίση. Θα έρθει κρίση επάνω τους.
ΑΠΟΚ.ΙΔ’10 “και αυτός θέλει πίει εκ του οίνου του θυμού του Θεού…”
ΑΠΟΚ.ΙΔ΄10 “κα ατς πίεται κ το ονου το θυμο το θεοῦ…
Θα τους ποτίσει μ’ αυτό θέλουν δε θέλουν και θα γίνουν φοβερά πράγματα, φοβερές καταστάσεις επάνω στο πρόσωπο της γης.

Γι’ αυτό και ο Κύριος τώρα μας καλεί.
ΑΠΟΚ.Γ’20 Ιδού, ίσταμαι εις την θύραν και κρούω· εάν τις ακούση της φωνής μου και ανοίξη την θύραν, θέλω εισέλθει προς αυτόν και θέλω δειπνήσει μετ' αυτού και αυτός μετ' εμού.
Πώς μπορούμε να αθετήσουμε αυτή την επαγγελία του Κυρίου; Θα είμαστε οι χειρότεροι πάντων των ανθρώπων.

Τώρα είμαστε ακριβώς στο σημείο εκείνο, στην όραση αυτή που βλέπει ο Ιωάννης, που έχει να κάνει με την Αρπαγή της εκκλησίας, με τον πόλεμο που γίνεται στο μεσουράνημα και ο Μιχαήλ και οι άγγελοί του πολέμησαν και έριξαν κάτω πια στη γη το δράκοντα το μέγα, τον όφι τον αρχαίο που καλείται διάβολος και σατανάς.
ΑΠΟΚ.ΙΒ’9 “…Και ερρίφθη ο δράκων ο μέγας, ο όφις ο αρχαίος, ο καλούμενος Διάβολος και ο Σατανάς, ο πλανών την οικουμένην όλην, ερρίφθη εις την γην, και οι άγγελοι αυτού ερρίφθησαν μετ' αυτού.

Και μετά βλέπουμε ότι σηκώνεται ένας αλαλαγμός ευφροσύνης γι’ αυτούς οι οποίοι κατοικούν στους ουρανούς, που είναι πια η εκκλησία του Θεού, οι άγιοι του Θεού.

ΑΠΟΚ.ΙΒ’11 Και αυτοί ενίκησαν αυτόν διά το αίμα του Αρνίου και διά τον λόγον της μαρτυρίας αυτών, και δεν ηγάπησαν την ψυχήν αυτών μέχρι θανάτου.

Είναι αυτοί δηλαδή, που είναι στην παρουσία του Θεού. Μιλάει για τους αγίους της θλίψης.
Θέλεις να νικήσεις το διάβολο, το δράκοντα, τον όφι τον αρχαίο; Μόνο με το αίμα του Αρνίου. Μη πας μόνο σου με δικά σου μέσα. Αλλά με το αίμα του Αρνίου. Γι’ αυτό πρέπει κάθε μέρα να επικαλούμεθα τον Κύριο, το αίμα Του, να είναι ζωντανή η θυσία μέσα στην καρδιά μας, η πίστη ότι ο Κύριος για μας πέθανε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε και έχυσε το αίμα Του για μας. Να είναι ζωντανό κάθε μέρα το γεγονός αυτό.
Γι’ αυτό ο Θεός έβαλε τους Ισραηλίτες κάθε μέρα, πρωί-βράδυ να σφάζουν ένα αρνί για την εξιλέωση του Ισραήλ. Αυτή είναι η παντοτινή θυσία. Γιατί εκεί είναι η λύτρωσή μας στηριγμένη, επάνω στο δόσιμο της καρδιάς του Κυρίου Ιησού Χριστού.

ΑΠΟΚ.ΙΒ’12 Διά τούτο ευφραίνεσθε οι ουρανοί και οι κατοικούντες εν αυτοίς· ουαί εις τους κατοικούντας την γην και την θάλασσαν, διότι κατέβη ο διάβολος εις εσάς έχων θυμόν μέγαν, επειδή γνωρίζει ότι ολίγον καιρόν έχει.

Βλέπουμε να υπάρχει ένας διαχωρισμός τώρα στους κατοικούντες στους ουρανούς. Ποιοι είναι είπαμε αυτοί; Η εκκλησία που έχει Αρπαχτεί. Αλλά τι λέει μετά σ’ αυτούς που κατοικούν κάτω στη γη; “…ουαί εις τους κατοικούντας την γην και την θάλασσαν , διότι κατέβη ο διάβολος εις εσάς έχων θυμόν μέγαν…”. Γιατί θα έχει θυμό ο διάβολος; “…επειδή γνωρίζει ότι ολίγον καιρόν έχει.” Πόσο καιρό δηλαδή; 7 χρόνια. Θα έχει νικηθεί από την Αρπαγή, θα τον έχουν «δείρει» καλά-καλά οι άγγελοι του Θεού και θα έρθει δαρμένος κάτω στη γη, ηττημένος. Και θα θέλει τώρα να βγάλει όλη τη λύσσα που έχει, όλη την κακία και το φθόνο που έχει για το ανθρώπινο γένος. Θα έρθει έτσι, σαν ένας αφρισμένος λύκος επάνω στο πρόσωπο της γης για να καταστρέψει. Και γι’ αυτό λέει ο Λόγος του Θεού ΟΥΑΙ, που θα πει αλίμονο. Αλίμονο γι’ αυτούς που θα κατοικούν τότε στη γη.

ΑΠΟΚ.ΙΒ’13 Και ότε είδεν ο δράκων ότι ερρίφθη εις την γην, εδίωξε την γυναίκα, ήτις εγέννησε τον άρρενα.

Ποιος είναι ο “…δράκων…”; Ο διάβολος.
Ποια είναι η “…γυναίκα, ήτις εγέννησε τον άρρενα.”; Η γυναίκα είναι η εκκλησία.
Μέσα από την ορατή εκκλησία, βγήκε η Νύμφη, η αόρατη εκκλησία, η Πνευματική εκκλησία. Αρπάχτηκε αυτή και έμειναν κάτω οι χλιαροί πιστοί. Και αυτή είναι η γυναίκα που έχει μείνει κάτω. Δηλαδή, η εκκλησία της Λαοδικείας. Είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι δεν είχαν πίστη θερμή, ζωντανή, δεν ήταν οι λυχνίες τους καιόμενες και άγρυπνοι, να φρουρούν και να περιμένουν την παρουσία του Κυρίου. Αυτοί όλοι οι χλιαροί, θα περάσουν μέσα από την περίοδο της θλίψης.
Και αμέσως βλέπετε, ο δράκοντας δεν πάει πουθενά αλλού. Το μίσος του όλο πού θέλει να το βγάλει; Στο υπόλοιπο της εκκλησίας ό,τι απομεινάρι έχει μείνει, εκεί θέλει να ρίξει όλη του τη λύσσα.

ΑΠΟΚ.ΙΒ’14 Και εδόθησαν εις την γυναίκα δύο πτέρυγες του αετού του μεγάλου, διά να πετά εις την έρημον εις τον τόπον αυτής, όπου τρέφεται εκεί καιρόν και καιρούς και ήμισυ καιρού από προσώπου του όφεως.
ΑΠΟΚ.ΙΒ’14 κα δόθησαν τ γυναικ α δύο πτέρυγες το ετο το μεγάλου, να πέτηται ες τν ρημον ες τν τόπον ατς, που τρέφεται κε καιρν κα καιρος κα μισυ καιρο π προσώπου το φεως.

Η γυναίκα τώρα είπαμε ονομάζεται αλλιώς πώς; Τι άλλα σύμβολα μας έχει δώσει ο Κύριος μέχρι τώρα για τους αγίους της θλίψης; Οι δύο προφήτες, οι δύο ελαίες, οι δύο λυχνίες, οι δύο μάρτυρες, οι δύο εκκλησίες, η Λαοδικεία, οι πέντε σοφές παρθένες που κοιμήθηκαν, αλλά ξύπνησαν έφτιαξαν τις λαμπάδες τους και μπήκαν μέσα στο γάμο και αυτές, αλλά μπήκαν σαν ακόλουθοι του γάμου.
Και εδώ μας τη δείχνει σαν γυναίκα. Μιλάμε λοιπόν, γι’ αυτό το γκρουπ. Βλέπετε από πόσες διαφορετικές όψεις ο Κύριος μας περιγράφει το ίδιο πράγμα;

“…Και εδόθησαν εις την γυναίκα δύο πτέρυγες του αετού του μεγάλου…” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’14)
Ο αετός βέβαια ξέρουμε ότι είναι το πουλί αυτό που πετάει ψηλότερα από κάθε άλλο. Είναι στα ύψη. Τα φτερά του αετού, συμβολίζουν πνευματικότητα.
Λέει στον,
ΗΣ.Μ’31 αλλ' οι προσμένοντες τον Κύριον θέλουσιν ανανεώσει την δύναμιν αυτών· θέλουσιν αναβή με πτέρυγας ως αετοί· θέλουσι τρέξει και δεν θέλουσιν αποκάμει· θέλουσι περιπατήσει και δεν θέλουσιν ατονήσει.

Και ο Κύριος το λέει αυτό στα Ευαγγέλια για τους πιστούς, σαν αετούς.
ΜΑΤ.ΚΔ’28 Διότι όπου είναι το πτώμα, εκεί θέλουσι συναχθή οι αετοί.
Που δείχνει ότι, ο Κύριος θα δώσει πνευματική δύναμη στη γυναίκα να είναι σε πνευματικά ύψη για να μπορεί να περάσει μέσα από την έρημο.
Τι είναι η έρημος; Βέβαια η φυσική έρημος, είναι ένας άνυδρος τόπος που ξεραίνεσαι και πεθαίνεις από την ξηρασία.
Έτσι είναι και η πνευματική έρημος, δεν υπάρχει δροσιά, δεν υπάρχει το Πνεύμα του Θεού να δροσίσει πουθενά και είναι έρημος. Όχι ότι οι ίδιοι δε θα έχουν το Πνεύμα του Θεού, αφού θα έχουν φτερά “…του αετού του μεγάλου…”, αλλά ο κόσμος θα είναι πια έρημος.
Γιατί; Γιατί θα έχει φύγει ο λαός του Θεού, η εκκλησία του Θεού. Και κάτω ποιοι άλλοι θα είναι; Θα είναι η Λαοδικεία και ποιοι άλλοι; Θα είναι οι 144.000 τους οποίους θα τους δούμε και που αυτοί σφραγίζονται από τα μέσα των 7 χρόνων. Αλλά πέρα από αυτό, όλος ο υπόλοιπος κόσμος θα είναι μια έρημος. Οι άνθρωποι θα είναι πλανεμένοι και διεστραμμένοι στο νου, στην ψυχή.

“…διά να πετά εις την έρημον εις τον τόπον αυτής…” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’14)
Ποιος είναι ο τόπος της; Είναι ο τόπος που ο Θεός έκανε γι’ αυτές τις ψυχές που θα μετανοήσουν, αφού η Αρπαγή του Κυρίου έγινε και αυτοί ήταν χλιαροί. Και για να σωθούν ο Κύριος τους ετοίμασε αυτόν τον τόπο. Έκανε δηλαδή ο Θεός ένα τόπο προκειμένου να σώσει την ψυχή τους.
Και αυτός ο τόπος που έχει ετοιμαστεί, είναι για 3½ χρόνια μόνο. Τόσο θα διαρκέσει αυτό το διάστημα που ο Κύριος θα τους δεχτεί. Και θα τους σώσει αυτούς τους ανθρώπους κάτω από τις συνθήκες του θανάτου βέβαια. Δηλαδή, θα πρέπει οι ψυχές αυτές να δώσουν πια την ψυχή τους, τη ζωή τους, θα πεθάνουν όλοι εξάπαντος και μετά ο Κύριος θα τους αναστήσει, όπως είδαμε στο ΙΑ’ κεφάλαιο.

“…όπου τρέφεται εκεί καιρόν και καιρούς και ήμισυ καιρού από προσώπου του όφεως.” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’14)
Τι εννοεί όταν λέει “…όπου τρέφεται εκεί…”; Ο Κύριος θα τους τρέφει πνευματικά. Πιστεύω ότι θα σηκωθούν πάλι εργάτες του Θεού για να θρέψουν το λαό αυτό, για να κρατήσουν το λαό αυτό. Και δεν είναι ευκαταφρόνητο πλήθος. Είναι αυτός ο πολύς όχλος που βλέπουμε στο Ζ’ κεφάλαιο.
Ένα άλλο όνομα της εκκλησίας της Λαοδικείας, είναι ο πολύς όχλος.
ΑΠΟΚ.Ζ’9-17 Μετά ταύτα είδον, και ιδού, όχλος πολύς, τον οποίον ουδείς ηδύνατο να αριθμήση, εκ παντός έθνους και φυλών και λαών και γλωσσών, οίτινες ίσταντο ενώπιον του θρόνου και ενώπιον του Αρνίου, ενδεδυμένοι στολάς λευκάς, έχοντες φοίνικας εν ταις χερσίν αυτών.

Ο Φοίνικας τι συμβολίζει; Είναι σύμβολο νίκης, θριάμβου.
Γι’ αυτό και ο Χριστός όταν περνούσε μέσα από την Ιερουσαλήμ, τι κρατούσε ο κόσμος και χειροκροτούσαν και ζητωκραύγαζαν; Φοίνικες, βάγια.
Βλέπουμε ότι είναι, άλλο γκρουπ ο πολύς όχλος και άλλο γκρουπ τα 4 ζώα και οι 24 πρεσβύτεροι.
Ρωτάει κάποιος από τους πρεσβύτερους μέσα στην όραση του Ιωάννη και του λέει.
ΑΠΟΚ.Ζ’13 Και απεκρίθη εις εκ των πρεσβυτέρων, λέγων προς εμέ· Ούτοι οι ενδεδυμένοι τας στολάς τας λευκάς τίνες είναι και πόθεν ήλθον;
ΑΠΟΚ.Ζ’13 Κα πεκρίθη ες κ τν πρεσβυτέρων λέγων μοι, Οτοι ο περιβεβλημένοι τς στολς τς λευκς τίνες εσν κα πόθεν λθον;.

Γιατί ρωτάει; Μήπως ήξερε ο Ιωάννης; Το λέει για να διεγερθεί η περιέργεια του προφήτη, για να μάθουμε εμείς ποιοι είναι αυτοί.

“…Ούτοι είναι οι ερχόμενοι εκ της θλίψεως της μεγάλης…” (ΑΠΟΚ.Ζ’14)
Βλέπετε; Αυτοί είναι που έρχονται από τη μεγάλη θλίψη.

“…και έπλυναν τας στολάς αυτών και ελεύκαναν αυτάς εν τω αίματι του Αρνίου.”(ΑΠΟΚ.Ζ’14)
Πρώτα απ’ όλα λέει, “…έπλυναν τας στολάς αυτών…”. Που σημαίνει ότι οι στολές τους τι είχαν πάθει; Είχαν λερωθεί οι στολές τους, δεν πρόσεχαν, ζούσαν απρόσεκτη ζωή και είχαν μολυνθεί οι χιτώνες της δικαιοσύνης, τα ενδύματα της δικαιοσύνης τους και δε μπορούσαν να παρουσιαστούν με βρώμικα ρούχα στο γάμο.

ΑΠΟΚ.Γ’18 συμβουλεύω σε να αγοράσης παρ' εμού χρυσίον δεδοκιμασμένον εκ πυρός διά να πλουτήσης, και ιμάτια λευκά διά να ενδυθής και να μη φανερωθή η αισχύνη της γυμνότητός σου, και χρίσον τους οφθαλμούς σου με κολλούριον διά να βλέπης.
ΑΠΟΚ.Γ’18 συμβουλεύω σοι γοράσαι παρ' μο χρυσίον πεπυρωμένον κ πυρς να πλουτήσης κα μάτια λευκ να περιβάλ κα μ φανερωθ ασχύνη τς γυμνότητός σου, κα κολλούριον γχρσαι τος φθαλμούς σου να βλέπς.

Βλέπετε τι λέει; “…και ιμάτια λευκά…”.
Τελικά, πήραν τη συμβουλή του Κυρίου αυτοί οι άνθρωποι, λεύκαναν τις στολές τους, αγόρασαν χρυσό – Θεότητα, την παρουσία του Θεού μέσα στην καρδιά τους δοκιμασμένοι δια του πυρός, πέρασαν μέσα από τη φωτιά και τα κατάφεραν. Και τους ανάστησε ο Κύριος και τώρα είναι μέσα στη δόξα Του.
Αυτός είναι ο πολύς όχλος.

“…καιρόν και καιρούς και ήμισυ καιρού…” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’14)
Πόσα είναι αυτά; Είναι 3½ χρόνια. Τόσο καιρό θα τρέφεται, όχι παραπάνω. Γιατί; Γιατί θα τους σκοτώσει όλους ο Αντίχριστος μέχρι και τον τελευταίο στα πρώτα 3½ χρόνια.

ΑΠΟΚ.ΙΒ’15 Και έρριψεν ο όφις οπίσω της γυναικός εκ του στόματος αυτού ύδωρ ως ποταμόν, διά να κάμη να σύρη αυτήν ο ποταμός.
ΑΠΟΚ.ΙΒ’15 κα βαλεν φις κ το στόματος ατο πίσω τς γυναικς δωρ ς ποταμόν, να ατν ποταμοφόρητον ποιήσ.

Για τον Κύριο, το νερό είναι ο Λόγος Του, έτσι δεν είναι; Το ύδωρ το ζων. Το Πνεύμα και ο Λόγος.
Λέει
ΙΩΑΝ.Σ’63 “…οι λόγοι, τους οποίους εγώ λαλώ προς εσάς, πνεύμα είναι και ζωή είναι.”
ΙΩΑΝ.Σ’63 “… ήματα γ λελάληκα μν πνεμα στιν κα ζωή στιν.”

Αλλού λέει,
ΕΦ.Ε’26 “…καθαρίσας με το λουτρόν του ύδατος διά του λόγου.”
ΕΦ.Ε’26 “…καθαρίσας τ λουτρ το δατος ν ήματι.”

ΤΙΤΟ.Γ’5 “…αλλά κατά το έλεος αυτού έσωσεν ημάς διά λουτρού παλιγγενεσίας και ανακαινίσεως του Αγίου Πνεύματος.”
ΤΙΤΟ.Γ’5 “…λλ κατ τ ατο λεος σωσεν μς δι λουτρο παλιγγενεσίας κα νακαινώσεως πνεύματος γίου.”

Το ύδωρ, συμβολίζει το Λόγο.

Και έρριψεν ο όφις οπίσω της γυναικός εκ του στόματος αυτού ύδωρ ως ποταμόν…” (ΑΠΟΚ.ΙΒ’15)
Τίνος λόγια είναι; Είναι λόγια του σατανά, είναι οι νόμοι που θα κάνει. Θα κάνει νόμους και θα προσπαθήσει να παρασύρει όλο το πλήθος αυτό και να τους πνίξει, να τους καταστρέψει δηλαδή. Αλλά λέει,

ΑΠΟΚ.ΙΒ’16 Και εβοήθησεν την γυναίκα και ήνοιξεν η γη, το στόμα αυτής και κατέπιε τον ποταμόν, τον οποίον έρριψεν ο δράκων εκ του στόματος αυτού.
ΑΠΟΚ.ΙΒ’16 κα βοήθησεν γ τ γυναικ κα νοιξεν γ τ στόμα ατς κα κατέπιεν τν ποταμν ν βαλεν δράκων κ το στόματος ατο.

Η γη τώρα συμβολίζει το σταθερό θρησκευτικό σύστημα (όχι τους πιστούς, αλλά τους θρησκευόμενους). Άλλο πιστός, άλλο θρησκευόμενος.
Και ποια είναι η διαφορά του ενός από του άλλου;
Ο πιστός είναι ναός του Αγίου Πνεύματος. Κατοικεί μέσα του ο Κύριος των Δυνάμεων και έχει το σπέρμα του Θεού μέσα του, είναι παιδί του Θεού, είναι γραμμένος στον ουρανό και έχει πίστη και ξέρει που πάει. Κάνει τα πράγματα του Θεού με εξουσία και με πίστη και έχει κατεύθυνση τον ουρανό.
Ο θρησκευόμενος δε γνωρίζει το Θεό. Και προσπαθεί με δικά του μέσα και τρόπους και από ό,τι οι άνθρωποι του έχουν πει, να εξευμενίσει το Θεό. Με δικά του μέσα. Αυτός είναι ο θρησκευόμενος άνθρωπος. Θα πάει να ανάψει το καντήλι, να κάνει την αρτοκλασία, να πάει περπατώντας γονατιστός κάπου για τάμα. Αυτός είναι ο θρησκευόμενος. Δεν ξέρει ότι ο Θεός δεν τα θέλει αυτά τα πράγματα.
Η γη λοιπόν, συμβολίζει τον κόσμο το θρησκευόμενο, ο οποίος θα βοηθήσει τη γυναίκα.

Να το πάρουμε αυτό στην πραγματική του εικόνα.
Ας πούμε ότι είναι σήμερα το γεγονός αυτό. Όλοι μας είμαστε περιτριγυρισμένοι από άτομα, τους γείτονες εκεί που μένουμε. Αυτοί λοιπόν οι γείτονες αν σε δουν και πεινάς και είσαι κακόμοιρος και δεν έχεις να φας κ.λπ., τι θα κάνουν από φιλότιμο; Θα έρθουν να σε βοηθήσουν. Δεν το κάνουν; Το κάνουν.
Έτσι λοιπόν, πολύ θα κινηθούν στο να βοηθήσουν τους Χριστιανούς οι οποίοι δε θα μπορούν πια να αγοράσουν, ούτε να πουλήσουν. Και μιλάμε πάντα, για την εκκλησία της Λαοδικείας, μη το ξεχνάμε αυτό. Αυτό δε θα συμβεί στην εκκλησία της Αρπαγής. Δε θα μπορεί ο διάβολος να βάλει το σφράγισμά του επίσημα πια, παρά μόνο αφού φύγει ο λαός του Θεού και μετά. Οπότε, να μην έχουμε εμείς αυτό το φόβο. Αυτούς όμως, που θα κάτσουν κάτω στη γη, θα τους σφραγίσει. Και αυτοί που δε θα σφραγιστούν θα είναι φυσικά η εκκλησία της Λαοδικείας και δε θα μπορούν να αγοράσουν ούτε να πουλήσουν, ούτε να δουλέψουν για να έχουν τα προς το ζην και οι άνθρωποι θα υποφέρουν τα πάνδεινα.
Οπότε, αναγκαστικά η βοήθεια από πού θα έρθει για να μπορέσουν αυτοί να διατηρηθούν 3½ χρόνια επάνω στο πρόσωπο της γης; Θα τους βοηθήσουν οι υπόλοιποι, οι πονόψυχοι θρησκευόμενοι.
Γι’ αυτό λέει στην ΑΠΟΚ.ΙΒ’16 “…και ήνοιξεν η γη, το στόμα αυτής και κατέπιε τον ποταμόν…”
Δε θα δεχτούν. Δηλαδή, μη νομίζουμε ότι ο διάβολος όταν έρθει, όλοι οι άνθρωποι θα τον ακούν στην εντέλεια. Εδώ ο Θεός όταν μιλάει και δεν τον ακούνε, το διάβολο θα ακούσουν; Ούτε τα δαιμόνια έχουν μεταξύ τους τέλεια συναίνεση σε ό,τι κάνουν. Ξέρετε ότι το ένα ζηλεύει το άλλο και ξεσυνερίζεται το ένα το άλλο και θέλει να παραβγαίνει το ένα το άλλο συνέχεια; Κάνουν επίδειξη δύναμης κ.λπ.

ΑΠΟΚ.ΙΒ’17 Και ωργίσθη ο δράκων κατά της γυναικός και υπήγε να κάμη πόλεμον με τους λοιπούς του σπέρματος αυτής, τους φυλάττοντας τας εντολάς του Θεού και έχοντας την μαρτυρίαν του Ιησού Χριστού.
ΑΠΟΚ.ΙΒ’17 κα ργίσθη δράκων π τ γυναικ κα πλθεν ποισαι πόλεμον μετ τν λοιπν το σπέρματος ατς τν τηρούντων τς ντολς το θεο κα χόντων τν μαρτυρίαν ησο.

Να κάνουμε μία συγκεφαλαίωση για την εκκλησία της θλίψης. Γιατί βλέπετε πόσα πράγματα ο Θεός μας λέει, από πόσες φορές βλέπει το ίδιο πράγμα, την ίδια εικόνα για να μας συμπληρώσει την εικόνα της θλίψης.
Και να σας πω το εξής:
Πολλές φορές μιλάμε σε ανθρώπους και δεν πιστεύουν. Ακούνε το Λόγο του Θεού, στήνουν αυτί και δεν πιστεύουν. Μη σας φανεί παράξενο ότι πολλοί από αυτούς θα είναι μέσα στη θλίψη και θα τους σώσει πάλι ο Θεός.
Δε χάνουμε αδελφοί, πρέπει να ρίχνουμε το Λόγο του Κυρίου με αφθονία. Αμήν;

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΟΝΟΜΑΤΑ:

1ον. Λαοδικεία.
2ον. Σοφές παρθένες.
3ον. Ψυχές κάτω από το θυσιαστήριο.
4ον. Δύο Προφήτες.
5ον. Δύο Μάρτυρες.
6ον. Δύο Λυχνίες.
7ον. Δύο Ελαίαι.
8ον. Ο πολύς όχλος.
9ον. Η γυνή στην έρημο.

Ερώτηση : Αυτές οι σοφές παρθένες, πώς είναι μέσα στη Λαοδίκεια, τη στιγμή που υπήρχαν οι μωρές παρθένες και οι μωρές έμειναν πιστεύουμε και υποτίθεται ότι οι σοφές παρθένες αρπαχτήκανε; Πώς μένουνε στη Λαοδίκεια;


Απάντηση : Όλοι αυτοί οι χλιαροί, όταν θα έρθει ο Κύριος, θα είναι χλιαροί, δε σημαίνει ότι όλοι οι χλιαροί θα μετανοήσουν.
Π.χ. έχουμε 10 χλιαρούς. Δε σημαίνει ότι όλοι αυτοί μετά την Αρπαγή θα μετανοήσουν και θα κάνουν το θέλημα του Θεού. Πολλοί από αυτούς είναι, ας πούμε οι πέντε, είναι που δεν θα έχουν το θάρρος και την τόλμη και την πίστη να περάσουν μέσα από αυτό το καμίνι. Γιατί; Αφού δε μπορούσαν να το περάσουν τον καιρό της χάριτος, θα μπορέσουν τότε; Άλλοι όμως θα αντιδράσουν διαφορετικά και θα πούνε, “Έχασα μια ευκαιρία, αλλά δε θα χάσω την άλλη. Δίνω τη ζωή μου πια. Δεν έχω τίποτε άλλο πια και θα πάω με τον Κύριο και με το λαό του Θεού μαζί.”
Και έτσι τώρα, αυτές οι μωρές παρθένες δε μπαίνουν μέσα καν. Μένουνε έξω. Οι σοφές μπαίνουν μέσα και οι μωρές μένουν έξω και κλείνει η πόρτα. Δε μπαίνουν μέσα στη βασιλεία του Θεού και τελειώνουν. Οι σοφές παρθένες, είναι ακόλουθοι της Νύμφης.
Στον Ιουδαϊκό γάμο, υπήρχαν παρθένες με λαμπάδες οι οποίες ακολουθούσαν τη νύκτα τη νύφη. Πρώτα μπαίνει η νύφη και μετά οι ακόλουθοι και μετά ο πολύς όχλος στο γάμο.
Έτσι και εδώ, πρώτα μπαίνει η Νύμφη, μετά οι ακόλουθοι, μετά ο πολύς όχλος στο γάμο του Αρνίου.
Ερώτηση : Γιατί λέει, Δύο Ελαίαι, Δύο Προφήτες, Δύο Μάρτυρες, Δύο …, Δύο …., κ.λπ.;
Απάντηση : Δύο, είναι διπλή μαρτυρία εκεί. Θα είναι η μαρτυρία, οι Δύο ελαίαι, οι Εθνικοί και οι Ιουδαίοι θα κηρύττουν το ίδιο πράγμα, θα μιλάνε το ίδιο πράγμα. Αυτό το Δύο, συμβολίζει διπλή μαρτυρία.

3 σχόλια :

vag είπε...

Αδελφακο μου εξαιρετικο το αρθρο
ο Κυριος να σε ευλογει κατα παντα.

ΜΑΡΙΝΑ είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΦΩΙΣΗ....ΣΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΒΑΖΟΥΜΕ...

Βλαδίμηρος είπε...

Πολύ ωραίο το άρθρο, ο Κύριος να σε ευλογεί και να σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις τον αγώνα σου.

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη