Blogger Widgets




9 Φεβρουαρίου 2010

Ο ιδρυτής της Εταιρεία Σκοπιά ήταν ΜΑΣΟΝΟΣ 33ου βαθμού..


Το 1872 ο Κάρολος Ρώσσελ έκανε το πρώτο γκρούπ βιβλικής μελέτης που ονομάσθηκε από τους εχθρούς του, Ρωσσελισμός.

Αυτό ήταν το πρώτο όνομα των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Το 1879 άρχισε για πρώτη φορά την έκδοσή του το περιοδικό ΣΚΟΠΙΑ με σκοπό να διδάξει ο Ρώσσελ αυτά που πίστευε. Ο Ρώσσελ πάλι προφήτευε ότι το 1914 θα ήταν το τέλος του κόσμου. Προφήτευε δηλ. την δευτέρα έλευση του Χριστού στη γη, Όμως η χρονολογία αυτή πέρασε και τίποτα δεν έγινε.

Το 1925 άλλαξε γνώμη και αντέστρεψε τη διδασκαλία και είπε ότι το 1914 μπήκε μια καινούρια εποχή και έφυγε μια παλιά. Λέει ότι ο Χριστός βασιλεύει πάνω στον ουρανό και ότι ο σατανάς έχει πέσει στην γη. Και το παίρνουν αυτό από το κεφ. ιβ’ στην Αποκάλυψη. Όλα αυτά τώρα είναι λόγια που δύσκολα βγάζει κανείς άκρη.

Κηρύττοντας τώρα ότι πλησιάζει η 2η έλευση του Χριστού, οι πιστοί της οργάνωσης άρχισαν να πουλούν σπίτια, κτήματα κ.τ.λ. και έδιναν τα χρήματα στην οργάνωση, η οποία με τη σειρά της αγόραζε κτίρια, μηχανήματα, τυπογραφικές πρέσες.

Ο Ρώσσελ όσο και ο Ράδεφορντ δεν έδωσαν σημασία στο χτίσιμο του χαρακτήρα του πιστού. Δεν τους νοιάζει δηλ. αν λες ψέματα αν έχετε νεύρα αν βρίζεις, όσο το να εργάζεσαι για την οργάνωση. Γι΄ αυτό το λόγο υπάρχει χώρος μέσα στην οργάνωση τους γι’ αυτά τα πράγματα.

Ψεύδονται βεβαία ασύστολα γιατί δεν υπάρχει αγιασμός μέσα σ’ αυτούς τους ανθρώπους.

Το 1916 πέθανε ο Ρώσσελ και τον διαδέχθηκε ο Ράδεφορντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη