Blogger Widgets




19 Οκτωβρίου 2012

Ασεβείς ψυχικοί δεσμοί που προέρχονται από σχέσεις διαθήκης ή συμβολαίων μεταφέρουν ενέργεια αμαρτίας μέσα στην οικογενειακή γραμμή.

Οι ψυχικοί σύνδεσμοι είναι αποτέλεσμα των σχέσεων διαθήκης.

 Οι διαθήκες είναι συμβόλαια  που μπορεί να είναι γραπτά, προφορικά ή αντιληπτά.
Σήμερα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους όρους "μια στενή ή δεσμευτική σχέση," ή "ένας ψυχικός σύντροφος," ή "ένας επιστήθιος φίλος".
Όταν εισέρθεις σε διαθήκη με ένα άλλο πρόσωπο ή με το Θεό, αναπτύσσεται ένας δεσμός ψυχής που επιτρέπει τη ζωή, τις ενέργειες, και τις παροχές και των δύο ατόμων να μοιράζονται από κοινού.
 Ο Ιωνάθαν και ο Δαβίδ είχαν έναν τέτοιο ψυχικό σύνδεσμο.
(1Σαμ. 18:1 )
Και ως ετελείωσε λαλών προς τον Σαούλ, η ψυχή του Ιωνάθαν συνεδέθη μετά της ψυχής του Δαβίδ, και ηγάπησεν αυτόν ο Ιωνάθαν ως την ιδίαν αυτού ψυχήν.
Οι διαθήκες και οι ψυχικοί σύνδεσμοι είναι ένα κοινό μέρος της ζωής. Πρέπει να είναι ευσεβείς και να παρέχουν από κοινού τα χαρίσματα του ενός προς τον άλλον.
Τα παραδείγματα των σχέσεων διαθήκης περιλαμβάνουν: σύζυγος προς σύζυγο, γονέας και παιδί ποιμένας και μέλος της εκκλησίας, δάσκαλος και σπουδαστής εργοδότης και εργαζόμενος και κάθε Χριστιανός προς όλους στο σώμα του Χριστού, εξαιτίας του γεγονότος ότι όλοι έχουμε βαφτιστεί στο σώμα Χριστού, (Α΄ Κορινθίους ιβ:13)
διότι ημείς πάντες διά του ενός Πνεύματος εβαπτίσθημεν εις εν σώμα, είτε Ιουδαίοι είτε Έλληνες, είτε δούλοι είτε ελεύθεροι, και πάντες εις εν Πνεύμα εποτίσθημεν.

και ενωνόμαστε στο πνεύμα του (Α΄ Κορινθίους ς:17).
 (1Κορ. 6:17 )
όστις όμως προσκολλάται με τον Κύριον είναι εν πνεύμα.

Οι συμφωνίες αίματος (και ενδεχομένως ακόμη και μεταγγίσεις αίματος) δημιουργούν ψυχικούς συνδέσμους που μπορούν να είναι είτε ευσεβείς είτε άνομοι. Γι`αυτό αν χρειαστεί στο μέλλον να πάρεις αίμα χρειάζεται πολύ προσευχή, εφόσον είναι αναγκαίο να γίνει...
Μια Βιβλική διαθήκη σφραγίστηκε με το αίμα, όπως μεταξύ του Αβραάμ και του Θεού στη Γένεση ιε', η οποία είναι ένα παράδειγμα ενός ευσεβούς ψυχικού συνδέσμου.
Οποιοιδήποτε από τους ανωτέρω ψυχικούς συνδέσμους μπορούν να γίνουν άνομοι και να απελευθερώσουν ενέργειες αμαρτίας. Οι ασεβείς ψυχικοί σύνδεσμοι υπάρχουν όταν το ένα μέλος επιδιώκει να εξουσιάσει, να εκμεταλλευτεί, ή να ελέγξει το άλλο. Εάν η βία, ο φόβος ή η κατάχρηση γίνονται μέρος του ψυχικού συνδέσμου, τότε είναι ασεβής. 
Η Βίβλος λέει ότι η σεξουαλική επαφή έχει σαν αποτέλεσμα τα δύο να γίνονται μια σάρκα (και που δημιουργούν οπωσδήποτε ένα ψυχικό σύνδεσμο). Αυτό ισχύει στο γάμο (Γένεσις β:24) καθώς επίσης και στην πορνεία ή στη μοιχεία. 
 (Γέν. 2:24 )
Διά τούτο θέλει αφήσει ο άνθρωπος τον πατέρα αυτού και την μητέρα αυτού, και θέλει προσκολληθή εις την γυναίκα αυτού· και θέλουσιν είσθαι οι δύο εις σάρκα μίαν.


(1Κορ. 6:16 )
Η δεν εξεύρετε ότι ο προσκολλώμενος με την πόρνην είναι εν σώμα; διότι θέλουσιν είσθαι, λέγει, οι δύο εις σάρκα μίαν·

Στο γάμο, όταν το ένα μέλος ενώνεται με το σύντροφό του στη σεξουαλική επαφή, η ζωή και οι ενέργειες του συντρόφου του ενώνονται μαζί του.  Επιπλέον, στη μοιχεία ή στην πορνεία υπάρχει μια ένωση της ζωής και των ενεργειών και των δύο οργανισμών. Και είναι ακόμα πιο σοβαρό από αυτό. Εάν κανείς ενωθεί με μια πόρνη και αυτή η πόρνη έχει ενωθεί ήδη με άλλους χίλιους ανθρώπους, στη συνέχεια η λογική υπαγορεύει ότι ενώνεσαι με εκείνους τους χίλιους άλλους ανθρώπους.
Οι ενέργειες που διαρρέουν μέσα της τώρα έχουν πρόσβαση να ρέουν μέσα σου, προκαλώντας όλα τα είδη των αμαρτιών, τις σεξουαλικές πιέσεις, τις ασθένειες και τα προβλήματα. 
Η λύση σε αυτήν την φρικτή παρούσα κατάσταση, είναι το σπάσιμο όλων των ασεβών ψυχικών συνδέσμων, και ειδικά εκείνων που δημιουργήθηκαν ανάμεσα σε σένα και τον κάθε ένα με τον οποίο είχες μια σεξουαλική σχέση. Ακόμα κι αν η σεξουαλική σχέση δεν τελείωσε με επαφή, είναι ωστόσο σοφό να διακοπούν οποιοιδήποτε ψυχικοί σύνδεσμοι. Ο Ιησούς είπε ότι εάν κοιτάξεις μια γυναίκα για να την επιθυμήσεις έχεις ήδη μοιχεύσει στην καρδιά σου (Ματθαίος ε:27-28).
Είναι επομένως σημαντικό ότι η προσευχή για το σπάσιμο των ψυχικών συνδέσμων χρησιμοποιείται για να σπάσει όλες τις σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί από σφοδρή επιθυμία, πορνογραφία, φαντασίωση, σεξουαλική δραστηριότητα εκτός της επαφής, και της επαφής. Εάν το κάνεις αυτό, θα αισθανθείς μια καταπληκτική απελευθέρωση και μια ελευθερία από τις αρνητικές σεξουαλικές ενέργειες που σε καταδίωκαν. 
Προσωπικά αμφιβάλλω ότι αυτή η ένωση περιορίζεται στη μετάδοση των σεξουαλικών ενεργειών από τον έναν στον άλλον και μόνον. Η Βίβλος δεν δείχνει ότι η ένωση είναι μόνο σεξουαλική.
Η Βίβλος λέει ότι τα δύο έχουν γίνει ένα. Έτσι υποψιάζομαι, ότι οποιεσδήποτε ή και όλες οι ενέργειες περνούν από τον έναν στον άλλον και από τους χίλιους σε σένα. Αυτό είναι αρκετό να καταστρέψει οποιονδήποτε!
Για να θεραπεύσω αυτό το πρόβλημα, αρχίζω την απαρίθμηση όλων των ατόμων που ο Κύριος θα μου φέρει στο μυαλό με τα οποία είχα οποιουδήποτε είδους ερωτική ένωση ή ασεβή σχέση διαθήκης.
Προσεύχομαι συγκεκριμένα με προσευχές για την απελευθέρωση από αυτήν την ένωση.
Στη συνέχεια, όταν ασχολούμαι με τη θεραπεία συγκεκριμένων ζητημάτων της καρδιάς μου, προσεύχομαι πάλι για ένα συγκεκριμένο κόψιμο της ενέργειας αμαρτίας που προέρχεται από οποιουσδήποτε ψυχικούς συνδέσμους, που συμβάλλει σε αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα για το οποίο προσεύχομαι.
Εάν λοιπόν θέλω να ζώ ελεύθερος πρέπει να κόψω κάθε ασεβή ψυχικό δεσμό.
Θέλεις να ζείς ελεύθερος?  πρέπει να κόψεις κάθε ασεβή ψυχικό δεσμό απο τη ζωή σου!
Aπο το βιβλίο: Προσευχές που θεραπεύουν την καρδιά
 xristianikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη