Blogger Widgets




9 Σεπτεμβρίου 2013

Tι κάνει ο εγωισμός στον άνθρωπο!



1 κορ.10..24. Κανένας ας μη ζητάει το δικό του συμφέρον· αλλά κάθε ένας αυτά που συμφέρουν τον άλλον.... 
Ο εγωισμός βλάπτει σοβαρά την υγεία μας
Τα γονίδιά μας, σύμφωνα με μελέτη, μας ανταμείβουν με υγιή γενετική δραστηριότητα όταν επιδεικνύουμε αλτρουισμό, όταν δεν είμαστε εγωιστές, ενώ μας τιμωρούν σε μοριακό επίπεδο όταν βάζουμε πρώτα απ’ όλα την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και επιθυμιών.
Για να καταλήξουν στο ομολογουμένως παράδοξο συμπέρασμα, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας και της Καλιφόρνιας ζήτησαν από 80 υγιείς εθελοντές να απαντήσουν για ποιους λόγους αισθάνονταν ικανοποίηση στη ζωή, ενώ στη συνέχεια συνέλεξαν δείγματα αίματος και ανέλυσαν τα λευκά αιμοσφαίρια. Οι επιστήμονες ανέκαθεν υποψιάζονταν ότι η ψυχική διάθεση επηρεάζει την υγεία. Ομως, οι ακριβείς κυτταρικοί μηχανισμοί που διέπουν αυτή τη σχέση δεν ήταν σαφείς μέχρι τη στιγμή που άρχισαν να αναζητούν τη μεταβολή της έκφρασης των γονιδίων στον πυρήνα των λευκών αιμοσφαιρίων. Πρόκειται για μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία, κατά την οποία τα γονίδια ρυθμίζουν την παραγωγή των πρωτεϊνών που θέτουν σε λειτουργία άλλες διαδικασίες. Στην περίπτωση των λευκών αιμοσφαιρίων, οι πρωτεΐνες ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Οπως διαπιστώθηκε, οι διαφορετικές μορφές ευτυχίας σχετίζονταν με διαφορετικά πρότυπα γονιδιακής έκφρασης. Ειδικότερα, οι εθελοντές, που θεωρούσαν ότι η ευτυχία τους βασιζόταν κατά κύριο λόγο στην κατανάλωση, δεν ήταν υγιείς. Μάλλον το αντίθετο θα μπορούσε να πει κανείς, καθώς είχαν υψηλά επίπεδα βιολογικών δεικτών που συνδέονται με την εμφάνιση φλεγμονής σε ολόκληρο το σώμα, οι οποίες σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου, διαβήτη ή καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, είχαν χαμηλά επίπεδα άλλων δεικτών, που μαρτυρούν ικανοποιητική ικανότητα καταπολέμησης των λοιμώξεων.
Οσοι εθελοντές πίστευαν πως ευτυχία είναι η ύπαρξη ενός ευγενούς σκοπού και η υπηρεσία προς τους άλλους, μια μικρή μειοψηφία, είχαν υψηλότερα επίπεδα της γονιδιακής έκφρασης για την παραγωγή αντισωμάτων και χαμηλότερα επίπεδα έκφρασης φλεγμονής.
Οπως αναφέρει ο Στίβεν Κόουλ, καθηγητής Ιατρικής στο UCLA, ο οποίος συνυπογράφει τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The Proceedings of The National Academy of Sciences, τα γονίδιά μας γνωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα σε μια ζωή με περιεχόμενο και μια ζωή αφιερωμένη στην κατανάλωση, ακόμα και όταν εμείς δεν μπορούμε. Φυσικά, τα γονίδια δεν μπορούν να κατανοήσουν ή να κρίνουν τη συμπεριφορά, αλλά η αλλαγή στην έκφραση των γονιδίων μάλλον ρυθμίζεται από μια εξελικτική στρατηγική που ευνοεί την εργασία προς το κοινό καλό.
 πραξ. 20..35. Σε όλα υπέδειξα σε σας ότι, κοπιάζοντας κατ' αυτό τον τρόπο, πρέπει να βοηθάτε τούς ασθενείς, και να θυμάστε τα λόγια τού Κυρίου Ιησού, ότι αυτός είπε: Μακάριο είναι το να δίνει κάποιος, μάλλον, παρά να παίρνει.
kathimerini -The New York Times
Στάλθηκε απο Τάκη Σωτηράκη για τα Xristianikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη